HEERENVEEN/HOORN – Waar er een streep ging door de wedstrijd van HSV Sport, kwamen Hollandia en Always Forward wél in actie. Waar de hoofdklasser won, ging de ploeg uit de vierde klasse verrassend onderuit.

VV Heerenveen – Hollandia 1-2
In Heerenveen wist Hollandia een 1-0 achterstand om te buigen, en met een 1-2 overwinning terug te keren naar Hoorn. Door een penalty kwam de thuisploeg op 1-0, al was dat tegen de verhouding in. “In de eerste helft waren wij de betere ploeg” concludeerde Sonny Pronk.

De 1-0 achterstand werd door de Hoornse ploeg omgebogen. Milan Vissie stuurde Pronk diep. De spits wist de bal over de keeper heen te schieten, wat de 1-1 betekende. Vijf minuten later werd een corner teruggelegd, waarna Pronk de bal binnen knikte.

Pronk: “Na rust was het een rommelige wedstrijd. We hadden kansen op de 1-3, maar die kwam niet”. VV Heerenveen hanteerde veelvuldig de lange bal, maar gevaar leverde het niet op. “Een terechte overwinning voor Hollandia”.

Always Forward – VVS’46 1-3
“We startte sterk en creëerde in het eerste kwartier al diverse kansen voor de 1-0, maar mistte de scherpte” zei Yotti Papamelodias na afloop. Zijn ploeg had zojuist met 1-3 verloren van VVS’46.

De ploeg uit Spanbroek kon alleen maar tegenhouden en counteren, zag de coach. “Uit één van die counters leverde dat een hoekschop op, en uitgerekend uit een hoekschop maken zij de 0-1”. Papamelodias: “Het zat ons dus wederom niet mee, zo kreeg VVS een vrije trap op een meter of 25 schuin voor het doel die door hen onhoudbaar in de kruising werd geschoten. Wederom twee dode spelmomenten”.

In het tweede bedrijf vond Forward de gewenste aansluiting. Via Cemil Zaal viel de 1-2. Ondanks de nodige mogelijkheden kon de Hoornse ploeg niet op gelijke hoogte komen. “Uiteindelijk gooide VVS’46 de wedstrijd op slot door uit de counter de 1-3 te maken” aldus Papamelodias.

Ondanks de kansen, bleef het resultaat uit. “Uiteindelijk gaat het om het resultaat, of je de betere voetballende ploeg bent of niet. Wij waren niet effectief genoeg met de kansen die we hadden, en VVS wel. Dus dan is het inderdaad terecht”.

Het duel tussen HSV Sport 1889 en Kwiek’78 werd door de weersomstandigheden afgelast.