HOORN - Hollandia heeft in de Hoofdklasse A goede zaken gedaan. In eigen huis wist het een 2-1 overwinning te boeken. Met name in de tweede helft liet de Hoornse formatie zien niet voor niets op de vijfde plaats te staan.

Het verschil tussen beiden ploegen was zes punten en dus voor Hollandia de ultieme mogelijkheid om de vijfde positie te verstevigen. In de eerste helft waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Freerk de Jong wist Hollandia doelman Nick van Santen te passeren en zo de 0-1 te maken.

Niet veel later na de openingstreffer moest Sneek met tien man verder. Een totaal onnodige overtreding van Thijs Goes betekende een rode kaart op. In de tweede helft profiteerde Hollandia hier van.

Na twintig minuten in de tweede helft lag de bal in het net. Clifton Gorissen, die de laatste weken aardig op dreef is, trof allereerst doel. Een kwartier voor tijd besliste Stefan Dol het duel in Hoorns voordeel, 2-1.

Hollandia: van Santen. De Jong, Groot, Reus, Spil. Dol, Buurman(Muller van Moppes/69), Weistra. Lieshout(Simons/63), Zwagerman, Gorissen.