HOORN - Hollandia heeft in de wedstrijd tegen hekkensluiter Dieze West de drie punten weten te pakken. Na de 1-2 keerde Hollandia de wedstrijd en wist deze met een 4-2 overwinning af te sluiten.

Binnen twintig minuten kwam Hollandia op een 1-0 voorsprong. Mark Zwagerman schoot op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden. In tweede instantie was het Clifton Gorissen die de Hoornaren op voorsprong bracht. De voorsprong was echter van korte duur, want enkele minuten later kwam Dieze West via Mohamed Ali Pour Asli op gelijke hoogte. Na de 1-1 speelde Hollandia wat slordiger en kon niet scoren, iets wat de tegenstander ook niet deed waardoor de 1-1 ook de ruststand werd.

In het regenachtige Hoorn kwam Dieze West elf minuten na rust op een 1-2 voorsprong. Jaouad Akloud was de man die Hollandia op achterstand zette. De achterstand was voor coach Charles van Altena reden om Clifton Gorissen naar de kant te halen en Joey Lieshout binnen de lijnen te brengen.

In de laatste tien minuten kwam Hollandia driemaal tot scoren. Allereerst was het verdediger Nick de Wit die koppend de 2-2 maakte. Een tweetal minuten later was Mark Zwagerman de maker van de 3-2, en in de voorlaatste minuut schoot Niek Reus zijn ploeg vanaf de stip naar de 4-2 eindzege.

Concurrenten morsen punten
Naast het feit dat Hollandia zelf won zag de ploeg dat concurrenten SJC, Silvolde hadden verloren en SWZ BOSO Sneek gelijkspeelde. Hierdoor is de achterstand op de nummer drie teruggedrongen tot twee punten en is de hoop op een hoge eindklassering weer terug bij de Hoornse ploeg.

Hollandia speelt komend weekend opnieuw thuis. Dan is nummer veertien Alverna de tegenstander. Leuke bijkomstigheid is dat de nummer vier Silvolde de degens kruist met de nummer vijf, SWZ BOSO Sneek.