HOORN - Hollandia kan komende zondag belangrijke zaken doen in de hoofdklasse A. De Hoornaren spelen thuis tegen directe concurrent SJC, bij een overwinning kan Hollandia de kansen op een plaats in de top drie vergroten.

Hollandia kwam afgelopen zondag niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij laagvlieger de Bataven. Joey Lieshout en Sven Deen waren trefzeker voor de ploeg van Charles van Altena. Tegenstander SJC boekte een keurige 0-2 overwinning op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer. Acht minuten voor rust scoorde Sten Goossen, en in de laatste minuut besliste Dandy Steenvoorden het duel met de 0-2.

SJC kent een ijzersterk seizoen in de hoofdklasse A. De ploeg uit Noordwijk speelde nog nooit eerder in de hoofdklasse. Na vijf seizoenen promoveerde SJC in 2008 naar de eerste klasse. In die eerste klasse speelde het acht seizoenen waarin het vijfmaal via de nacompetitie streed om promotie. Pas de vijfde keer, vorig seizoen, slaagde de ploeg erin om de hoofdklasse te bereiken.

De ploeg staat onder leiding van Kees Zethof. De oefenmeester was eerder actief bij van Nispen, Teylingen en Foreholte. Zethof is momenteel bezig aan zijn derde opeenvolgende seizoen bij de ploeg uit Noordwijk. De coach is bezig aan zijn laatste seizoen. SJC heeft in de persoon van Sjaak Polak, zeventien jaar actief in het betaalde voetbal, een opvolger gevonden.

Eerder dit seizoen leed Hollandia een 1-0 nederlaag op bezoek bij SJC. Timo Ruigrok was de gevierde man dankzij zijn doelpunt.

Komend weekend kan Hollandia dus stijgen op de ranglijst, maar de Hoornaren krijgen het niet cadeau. Strijd leveren zal zeer belangrijk zijn.