WORMERVEER/DEN HAAG – Op bezoek bij Fortuna Wormerveer slaagde het Hoornse Hollandia er niet in om een overwinning te behalen. De ploeg kon het veldoverwicht niet in de score uitdrukken, 1-1.

Siem Klerk was duidelijk over de eindstand, “Ik ben totaal niet tevreden met de uitslag, wij waren veel beter, we konden het alleen niet vertalen in doelpunten”. De coach doelt op een tweetal mogelijkheden van zijn ploeg. “Een poging van Casser over, een inzet van Broer in het zijnet”.

Uit een vrije trap van Patrick van Dijk kwam de Hoornse ploeg voor rust op 0-1.“Na rust kregen we een flutgoal tegen” baalde de oefenmeester. "Uit deze wedstrijd moet er één belangrijk punt worden meegenomen naar de komende periode, scoren” besluit Klerk.

Zwaluwen’30 opnieuw onderuit
De andere zaterdagploeg uit Hoorn, Zwaluwen’30, kende eveneens een teleurstellende middag. Waar Hollandia nog een punt overhield aan het duel, verloor de eersteklasser met 6-4. “Na zeven minuten stonden we al 3-0 achter.” baalt aanvaller Serdar Özturk. “We begonnen enorm slap. We herpakten ons hierna weer en kwamen kort na rust terug tot 5-4” vervolgt de aanvaller die zelf na een half uur binnen de lijnen kwam. Met drie doelpunten nam Özturk een groot deel van de productie voor zijn rekening. Thomas de Jong nam het andere doelpunt voor zijn rekening.

"Na de 6-4 gingen de koppen hangen en speelden we ons eigen spel niet meer. We waren niet minder dan te Werve”. “We hebben de wedstrijd in de eerste zeven minuten verloren” concludeert Özturk. Koppen bij elkaar houden en positief blijven”.