HOORN - Hollandia heeft in de thuiswedstrijd tegen VV Heerenveen een klinkende 4-1 overwinning behaald. Tegen de Friezen was de wedstrijd al binnen het half uur beslist.

De verschillen op de ranglijst zijn niet elke week duidelijk zichtbaar, maar in het eerste half uur van de wedstrijd tegen VV Heerenveen was dit wel degelijk het geval.

Al na één minuut opende de Hoornaren de score. Via Daan Buurman kwam Hollandia op 1-0, een voorsprong die in het vervolg niet meer werd weggegeven. Sterker nog, tien minuten later wist Stefan Dol de voorsprong te vergroten naar 2-0. Diezelfde Stefan Dol schoot zijn ploeg na 26 minuten in veilige haven, ondanks dat Ivar Span vlak na rust doel trof voor de Friese bezoekers.

Negen minuten voor tijd kon Hollandia wederom scoren, waarmee het verschil van drie doelpunten weer werd hersteld. Het was Jay Simons, speler van de A1, die de 4-1 tegen de touwen werkte.

Door de overwinning blijft Hollandia op de vijfde positie staan, met drie punten achterstand op nummer twee SJC. Voor tegenstander Heerenveen gaat de strijd tegen degradatie verder. Dieze West is afgelopen zondag definitief gedegradeerd, maar de voorsprong op de andere degradatie plaats is slechts drie punten. Met nog een vijftal wedstrijden voor Heerenveen zal het een moeilijk einde worden.