MEPPEL/HOORN Afgelopen zondag beleefden zowel Hollandia als HSV Sport 1889 een succesvolle zondag. Waar Hollandia met de volle buit terugkeerde uit Meppel, hield HSV Sport de punten in eigen huis.

MSC – Hollandia 1-4
In Meppel heeft Hollandia een ruime 1-4 overwinning behaald op bezoek bij MSC. Toch zag coach Charles van Altena niet het spel waar hij op hoopte. “Het eerste half uur is het slechtste wat ik dit seizoen heb gezien. Het was ongelooflijk slordig, ver beneden peil”. De Hoornse ploeg kwam na een kwartier op een 1-0 achterstand. “Dat doelpunt zat eraan te komen” zag de oefenmeester.

Na een half uur zag van Altena het karakter van zijn ploeg bovendrijven. “Dit is iets waar we op kunnen terugvallen, dat moet extra vertrouwen geven”. Nog voor rust had zijn ploeg de score echter omgedraaid. Uit een voorzet van Milan Vissie kopte Sonny Pronk de gelijkmaker binnen. Twee minuten later bracht Milan Vissie de Hoornse ploeg aan de leiding.

Van Altena: “Het goede voetbal konden we niet brengen. De tweede helft kon het alle kanten op, het ging op en neer”. In het laatste kwartier kon Hollandia de wedstrijd over de streep trekken. Via Sonny Pronk (79e minuut) en Milan Vissie (81e minuut) liep de Hoornse ploeg uit naar 1-4. “Hierna was de wedstrijd op slot” zag de coach die met zijn ploeg volgende week aantreed tegen Silvolde. “Dit is een enorm zware wedstrijd”.

HSV Sport 1889 – Oosthuizen 5-0
In de vierde klasse C heeft HSV Sport overtuigend weten te winnen van Oosthuizen, waardoor de Hoornse ploeg een mooi weekend beleefde. “Dat was het zeker als je met zulke cijfers wint, een lekkere middag” aldus Stephan Kaaij. De coach zag aanvaller Ricardo Pengel met drie doelpunten een belangrijk aandeel hebben in de grote overwinning. Daarnaast wisten Nick Bruinsma en Nicolai Groot tot scoren te komen. “Qua kansenverhouding en veldspel waren wij de bovenliggende partij” kon Kaaij tevreden vaststellen.

Na de overwinning kon HSV Sport tevreden kijken naar de uitslagen op de andere velden. Directe concurrenten de Valken en Always Forward speelden tegen elkaar gelijk, terwijl Kwiek’78 tegen een nederlaag aanliep. De ploeg staat vooralsnog derde, maar de achterstand op koploper de Valken is teruggedrongen tot slechts één punt.