HOOGLAND - Hollandia heeft op bezoek bij Hoogland een nipte overwinning geboekt. Dankzij de treffer van Mark Zwagerman kon Hollandia de punten meenemen naar Hoorn.

Hollandia kent een prima seizoen en stond voorafgaand aan dit duel op een vijfde plaats met tien overwinningen, vier gelijke spelen en zes nederlagen. De achterstand op de nummers twee en drie is klein, waardoor het nog weleens een mooi slot kan worden van deze competitie.

Hoogland doet het als promovendus ook zeker niet onaardig. De ploeg was in het seizoen 2005/2006 nog actief in de vierde klasse, maar is in zo’n tien jaar opgeklommen naar de hoofdklasse. De ploeg weet ook dit seizoen goede resultaten te boeken, wat resulteert in een huidige negende positie. Om zich rechtstreeks te handhaven zal het toch wat punten moeten halen in de komende weken, want de voorsprong van vier punten biedt nog geen zekerheid.

In de wedstrijd tegen Hollandia werden die punten nog niet gehaald. Al mocht de thuisploeg tot het laatste fluitsignaal hopen op een punt. Na een klein kwartier spelen wist Mark Zwagerman de bal met een lage schuiver binnen te werken. In het restant van de wedstrijd kwam er dus geen verandering in de 0-1 tussenstand, welke later dus de eindstand bleek.

Door de overwinning klimt Hollandia naar de vierde plaats, aangezien concurrent Woezik verloor en maar liefst drie plaatsen daalt. De achterstand op de nieuwe nummer twee, SJC, is slechts twee punten en dus komt de formatie van coach Charles van Altena weer een stap dichterbij.

Koploper
Hollandia mag zich opmaken voor een zeer lastige uitwedstrijd. Komende zondag reist de ploeg af naar Heemskerk voor een ontmoeting met koploper ADO’20. Eerder dit seizoen verloor Hollandia met 0-4. Komend weekend zal Hollandia hopen op beter resultaat.