HOORN – De nummers vier en drie tegenover elkaar, het lijkt een garantie voor een mooi duel. Komende zondag is dat het geval, wanneer Hollandia in het eigen ‘Julianapark’ aantreed tegen Silvolde. De verschillen op de ranglijst zijn minimaal, waardoor het een boeiend schouwspel lijkt te worden: “Een wedstrijd waarin beiden ploegen het uiterste uit zichzelf moeten halen”.

Terwijl de ballen op het trainingsveld worden verzameld, geniet Charles van Altena nog even na van de mooie acties die werden getoond tijdens de afsluitende training. “Een korte week. Maandag getraind, dinsdag hebben we ze vrijaf gegeven en vanavond de afsluitende training” vertelt de coach. “We staan er prima voor, het grootste gedeelte is fit. Alleen Robin Muller van Moppes is een twijfelgeval, al heeft hij vanavond wel weer volledig meegetraind” vervolgt Van Altena. “We zijn er dus klaar voor, het is alleen afwachten of het veld dat ook is”. Met Bart Groot en Clifton Gorissen telt Hollandia twee geblesseerden die komende zondag afwezig zijn, als de kraker tegen Silvolde gepland staat.

Lastige ploeg
De verschillen tussen beiden zijn op de ranglijst uiterst klein, iets wat zondag in de wedstrijd ook terug lijkt te komen. “We weten dat het een wedstrijd is waarin beiden ploegen het uiterste uit zichzelf moeten halen. In twee jaar tijd hebben we hen vier keer getroffen. We hebben één keer verloren, en driemaal gelijkgespeeld” weet Van Altena zich nog te herinneren. “Het geeft aan dat het een hele lastige ploeg is om te bespelen, maar dat weten zij ook van ons”.

Hollandia en Silvolde lijken dit seizoen beiden een rol te spelen in de top van de Hoofdklasse. Het lijkt een garantie voor een duel op de scherpst van de snede. “We hebben de ervaring dat het heerlijke wedstrijden zijn. Ook hebben we gemerkt dat het respect onderling vrij groot is. Het gaat er in de wedstrijd wel vol op, maar we weten van beiden kanten dat we volle bak moeten geven”.

Graadmeter
De ranglijst lijkt uit te wijzen dat de Hoornse ploeg een sterk seizoen doormaakt. “Natuurlijk is dat een prima uitgangspositie. Maar in feite kijken we ook los van de ranglijst. We kijken elke wedstrijd op zich, en daarin proberen alles uit onszelf te halen. De ranglijst is een graadmeter voor hoe we het doen, maar meer ook niet” vindt de oefenmeester.

Richting het treffen met Silvolde wist Hollandia afgelopen weekend vertrouwen te tanken. De ploeg versloeg MSC met 1-4. De Hoornse formatie bewees dat het een belangrijke troef achter de hand heeft. De ploeg slaagde er in Meppel niet in om goed voetbal op de mat te leggen, waardoor de ploeg de punten op karakter moest binnenslepen. “Het betekent dat je in feite twee grote kwaliteiten heb. Op eerste plaats het voetballen waarbij hard werken altijd de basis blijft” aldus van Altena. “Wanneer dat niet lukt heeft de ploeg heel veel karakter, waar we op kunnen terugvallen. Dat is een prachtig gegeven. Komende zondag zullen we dat zeker gevraagd worden, of je nu goed voetbalt of niet. We zullen het maximale moeten geven”.