GENDT - Wedstrijden tegen laagvliegers zijn niet op voorhand makkelijk. Dit bleek ook in het uitduel bij de Bataven. Het Hoornse Hollandia kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Hollandia kwam na tien minuten op een 0-1 voorsprong. De pas zeventien jarige Joey Lieshout wist de score te openen en zijn ploeg zo te belonen voor een sterke openingsfase.

Helaas werd het doelpunt een klein kwartier later teniet gedaan dankzij Evert Palm. De zeer ervaren Palm die in het verleden onder meer uitkwam voor DOVO en de Treffers wist de bal vanaf een meter of twintig over de doelman van Hollandia te stiften. De gelijkmaker was een tegenvaller voor de Hoornaren die het betere van het spel had.

Laaggeklasseerde ploegen strijden heel hard voor de broodnodige punten. Een minuut voor de rust kwam de ploeg dan ook op voorsprong. Evert Palm mocht aanleggen voor een vrije trap en wist de bal bij Stef Beijer te krijgen. Beijer zag zijn inzet tegen de touwen vliegen waarmee Hollandia de rust inging met een achterstand.

In het tweede bedrijf bleef het lange tijd 2-1, waardoor er gevreesd werd voor een nederlaag. Elf minuten voor tijd wist Hollandia toch nog op gelijke hoogte te komen. Een snelle counter belandde bij Clifton Gorissen die een voorzet bij Sven Deen kreeg. Deen wist vervolgens de 2-2 te scoren en zo een punt veilig te stellen voor zijn Hoornse ploeg.

Voorafgaand aan dit duel was een overwinning erg belangrijk voor Hollandia, maar gezien het scoreverloop zal Hollandia zichzelf tevreden moeten stellen met het gelijke spel.