HUISSEN – Hoofdklasser Hollandia mag zich komende zondag opmaken voor een lange reis. De ploeg van Charles van Altena gaat op bezoek bij RKHVV uit Huissen. Deze uitwedstrijd betekent een reis van zo’n van 150 kilometer voor de Hoornaren.

Afgelopen zondag zou Hollandia de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen middenmotor SJC, maar door de slechte staat van het veld werd dit duel afgelast. Komende zondag tegen RKHVV zal Hollandia in competitieverband dus voor het eerst in actie komen in dit kalenderjaar.

Hollandia zal met heel veel plezier terugdenken aan de tweede speelronde van dit seizoen. Voor 250 toeschouwers wist Hollandia een monsterzege van 8-1 te boeken. Bij de rust stond het ‘slechts’ 2-0 voor Hollandia dat in de zestiende minuut op 1-0 kwam via Clifton Gorissen. Diezelfde Gorissen scoorde drie minuten voor rust de 2-0 waardoor Hollandia met een mooie uitgangspositie kon rusten.

In de tweede helft liep Hollandia uit naar een flinke score. Na tien minuten wist Daryl Osborne te scoren. Weer vijf minuten later was Stefan Dol de maker van de 4-0 en in de 65e minuut mocht Daryl Osborne alweer juichen nadat hij de 5-0 wist te maken. Een kwartier voor tijd deed RKHVV iets terug met de 5-1, maar spannend werd het daardoor niet. Hollandia wist nog driemaal te scoren. Allereerst wist Saifeddine el Abid aan te tekenen voor de 6-1, waarna Clifton Gorissen en Daryl Osborne de eindstand op 8-1 bepaalden.

Kijkend naar de ranglijst is het opvallend dat Hollandia deze grote overwinning heeft weten te behalen. RKHVV staat met 27 punten op een verdienstelijke vierde plaats. De ploeg van coach Frans Koenen, bezig aan zijn negende seizoen bij de ploeg, heeft drie punten meer dan Hollandia en één punt minder dan koploper ADO’20. Voor de Hoornaren betekent het dus dat bij een overwinning het verschil kan worden teruggebracht naar nul, iets wat een mooi begin zou zijn van het nieuwe jaar.

Hollandia kan spreken van een prima eerste seizoenshelft. Dat de vereniging vertrouwen heeft in coach Charles van Altena blijkt uit het feit dat de coach ook volgend seizoen de hoofdtrainer is bij de hoofdklasser. Het zou mooi zijn als deze vorm kan worden vastgehouden en er een sterke tweede seizoenshelft wordt gedraaid.

In de komende drie wedstrijden treffen de Hoornaren achtereenvolgens de nummers vier, vijf en zes van de competitie. Tegen RKHVV, SWZ BOSO Sneek en Jos/Watergraafsmeer zouden de punten meer dan welkom zijn en dan is een plaats in de top vijf absoluut niet ondenkbaar.

Het duel op sportpark ‘de Blauwenburcht’ in Huissen begint komende zondag om 14.00 uur.