HOORN – Hollandia maakt zich op voor een zaterdagavond wedstrijd. De ploeg van coach Charles van Altena treft Purmersteijn. Een kleine derby waardoor het duel een dag eerder wordt gespeeld.

Met acht punten uit zes duels kan Hollandia niet helemaal tevreden zijn over de start van dit seizoen, maar wel reëel. “Inderdaad een terecht aantal, we hebben een hele matige seizoensstart dit jaar” blikt Clifton Gorissen terug. De aanvaller van de Hoornse ploeg mistte de eerste wedstrijden vanwege een blessure. Afgelopen weekend boekte Hollandia een 1-2 overwinning op Alphense Boys. Een belangrijk resultaat, vindt Gorissen. “De overwinning was denk ik wel goed voor ons vertrouwen, zeker omdat we de voorgaande wedstrijden best veel moeite hadden om een goed resultaat te behalen”

Komende zaterdagavond spelen Hollandia en Purmersteijn in speelronde zeven tegen elkaar. “De wedstrijd tegen Purmersteijn is ook een wedstrijd die we net als alle andere wedstrijden gewoon willen winnen, maar het is een soort derby dus zowel voor ons als voor hen betekent het dat we hierdoor extra gemotiveerd zijn om de drie punten binnen te halen”.

Het duel dat om 19.00 uur begint zal een interessante worden, verwacht Gorissen, “Ik verwacht dat het geen makkelijke wedstrijd zal gaan worden, we zullen beiden aanvallend willen voetballen”. Met name dat laatste kan weleens een fraaie wedstrijd opleveren.

Eijkenaar
Bij Purmersteijn is Niels Eijkenaar de meest opvallende naam. De West-Friese voetballer begon bij Westfriezen uit Zwaag, om vervolgens enkele jaren bij Zwaluwen’30 te spelen. De aanvaller keerde hierna weer terug naar Westfriezen, maar speelt sinds 2014 in Purmerend.