Hoorn –  Hollandia hervat zondag de competitie. De Hoornse hoofdklasser kende een prima eerste seizoenshelft waarin het 24 punten verzamelde. Een zevende plek en slechts vier punten minder dan de koploper zorgen ervoor dat Hollandia met een goed gevoel kan beginnen aan de tweede seizoenshelft.

Lars Weistra, speler van Hollandia, blikt met een positief gevoel terug op de eerste seizoenshelft: “Als je gaat terug kijken op de eerste helft van de competitie is het zonde dat je tegen een aantal ploegen niet de volle drie punten hebt weten te pakken terwijl dat zeker wel had gemoeten” aldus Weistra die daarmee terugdenkt aan twee specifieke wedstrijden”Dan denk ik even terug aan de wedstrijd van Heerenveen waarin de 1-1 viel in de laatste minuut en gezien de kansen tegen de Bataven (0-0) had je ook drie punten moeten halen. Dat zijn toch vier punten die je verliest en die vier punten hadden je op gelijke hoogte kunnen zetten met de huidige koploper. Je denkt natuurlijk altijd aan als.

Het feit dat Hollandia meerdere malen A Junioren liet debuteren is ook een positief punt dat opviel in de eerste seizoenshelft. “We weten dat er een gretige talentvolle groep aan zit te komen en daar mogen we als Hollandia super trots en blij mee zijn” aldus Weistra die ook bij de trotse groep hoort.

Na een korte winterstop, slechts één week, begon Hollandia weer met trainen. Inmiddels heeft de ploeg twee oefenwedstrijden afgewerkt. De laatste van die twee werd gespeeld bij derde divisionist OFC. Die wedstrijd werd met 4-1 verloren.

Revanche

De aankomende wedstrijd speelt Hollandia thuis tegen SJC. De ploeg van coach Charles van Altena, die ook volgend seizoen hoofdtrainer is bij de Hoornaren, mist Lars Weistra en Thomas de Jong vanwege schorsingen. Lars Weistra denkt niet graag terug aan de heenwedstrijd tegen SJC. “SJC is een ploeg die we niet moeten onderschatten, we verloren de eerste competitie wedstrijd van hun en willen natuurlijk een revanche, en bovendien de competitie positief herstarten” aldus Weistra die blij is dat geblesseerden spelers weer terugkeren “Clifton Gorissen, Boyd Mak, Giovanni Dors zijn weer fit om te spelen, dus we kunnen met een goede groep aan de bak tegen SJC”

Promovendus

Dan naar de tegenstander van komende zondag, SJC uit Noordwijk. De ploeg speelde de afgelopen acht seizoenen in de eerste klasse waarna het de stap kon maken naar de Hoofdklasse. De ploeg promoveerde vorig seizoen als nummer drie van de eerste klasse en kan met 24 punten spreken van een sterke start in deze Hoofdklasse A. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen won de ploeg met 1-0 van Hollandia.

Van een verleden tussen beiden ploegen kunnen we niet spreken. De ploegen kwamen op de eerdere ontmoeting van dit seizoen nog nooit tegen elkaar in actie.