HOORN -  In de Hoofdklasse A is het lastig te zeggen wie kans maakt op een plek in de top, de subtop of genoegen moet nemen met een nietszeggende plaats in de middenmoot. Door de vele afgelaste wedstrijden hebben de ploegen een verschillend aantal wedstrijden gespeeld, welke varieert tussen de zeventien en de vijftien wedstrijden.

De afgelopen twee weken gingen zeer weinig duels door in de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal. Ook Hollandia had geen geluk en zag beiden speelronden de wedstrijd worden afgelast. Afgelopen zondag leek het erop dat het duel door kon gaan, Hollandia reisde 150 kilometer richting Huissen, maar kreeg tien minuten voor de aftrap van de scheidsrechter te horen dat het duel toch niet doorging. Het betekende dat de Hoornse ploeg van coach Charles van Altena zonder gespeeld te hebben terug naar Hoorn.

Komend weekend kan Hollandia een mooie sprong maken op de ranglijst. Als Hollandia wint van SWZ BOSO Sneek dan klimt de ploeg naar de vierde plaats, en dan kan de ploeg uit Hoorn concurrenten JOS/Watergraafsmeer en BOSO Sneek op respectievelijk vier en zes punten van zich afhouden.

Doordat de ploeg nog een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de nummer drie Woezik is het, in het gunstigste geval, zelfs nog mogelijk om de derde plaats in te nemen.

De komende weken zullen moeten uitwijzen of bovenstaande scenario’s ook werkelijkheid kunnen worden.

Komende zondag hoopt Hollandia wel in actie te kunnen komen. In de thuiswedstrijd tegen SWZ BOSO Sneek kan coach Charles van Altena niet beschikken over Lars Weistra en Thomas de Jong. Beiden spelers zijn geschorst, en zouden tegen SJC niet van de partij zijn. Doordat de wedstrijd niet door ging, en de daaropvolgende wedstrijd tegen RKHVV ook niet doorging zijn beiden spelers niet van de partij tegen SWZ BOSO Sneek. Verder beschikt van Altena over een complete selectie.

In de tweede speelronde wist Hollandia een 0-1 overwinning uit het vuur te slepen. In Sneek wist Giovanni Dors na 76 minuten de score te openen en de overwinning een feit te maken. Beiden ploegen hebben verder weinig keren tegen elkaar gespeeld. Alleen in het seizoen 2012/2013 stonden de Hoornaren tegenover de ploeg uit Sneek. In dat seizoen wist Hollandia de uitwedstrijd ruim met 0-4 te winnen. In de thuiswedstrijd wonnen de Hoornaren, destijds nog onder leiding van Ron van der Gracht, met 2-0.

Als de statistieken iets zeggen dan is Hollandia favoriet. De Hoornaren willen niets liever dan zegevieren tegen de ploeg uit Sneek en de aanval op de top van deze spannende Hoofdklasse A inzetten.