HEEMSKERK - Lange tijd leek Hollandia af te stevenen op een prachtig resultaat. Op bezoek bij de koploper zag het echter een 0-2 voorsprong worden weggevaagd en de Hoornaren verloren uiteindelijk met 3-2.

In het eerste kwartier liet ADO’20 zien waarom het de koploper is van de Hoofdklasse A. Via Neele (Schot net naast) en Allahdad (Schot op keeper) kreeg het twee aardige mogelijkheden. Twee minuten later bleek Hollandia de ploeg te zijn die op voorsprong kwam. Clifton Gorissen wist de bal binnen te tikken. Nog voor rust wist Gorissen de score verder op te voeren. Nadat Gert Jan van Leiden geel kreeg voor een overtreding was het Gorissen die de penalty wist te benutten.

Ondanks drie wissels in het eerste kwartier na rust had ADO’20 geen gemakkelijke middag tegen een stug spelend Hollandia. Gelukkig voor de ploeg uit Heemskerk werd er twintig minuten voor tijd toch gescoord. Nadat Cani Yilmaz op de doelman stuitte wist hij uit de daaropvolgende corner toch van afstand raak te schieten.

Dertien minuten voor tijd wist van Leiden de spanning helemaal terug te brengen. Een kopbal was genoeg om de 2-2 op de borden te brengen.

Acht minuten voor tijd werd de ellende voor Hollandia compleet. ADO’20 bleef de druk opvoeren en niet veel later maakte Hollandia een strafschop. Dit buitenkansje werd verzilverd door Donny Rijninik.

Zo verloor Hollandia alsnog en blijft het hangen in de subtop van de Hoofdklasse A.

Hollandia: van Santen. De Jong, de Wit, Reus, Mak (Groen/85). Osborne, Weistra, Buurman. Zwagerman (Soepboer/90), Lieshout (Deen/73), Gorissen.