HOORN – Zowel Hollandia en HSV Sport, afgelopen week beiden succesvol in de eerste bekerronde, hebben hun competitiewedstrijd van afgelopen zondag weten te winnen. Waar Hollandia met de punten terugkeerde van Achilles 1894, wist HSV Sport de punten op eigen veld te pakken.

Achilles 1894 – Hollandia 2-3 (BRON: Peter van Lobberegt / Hollandia)

Vanmiddag in Assen speelden twee oude verenigingen, samen 144 jaar oud, een prima wedstrijd, die het aanwezige publiek bijzonder vermaakt hebben. Strijd, passie en bovenal goed voetbal kenmerkte dit duel. De eerste helft werd onder zware omstandigheden gespeeld met een sterke wind in de lengte over het veld. Hollandia dat de wind in de rug had was in deze eerste helft de ploeg die van de wind kon profiteren, het creëerde diverse kansen, maar door prima keepers werk van Stef Beute kwam Hollandia niet tot scoren. Ook Nick van Santen moest enkele malen handelend optreden. De doelman van Hollandia moest vlak voor rust na een knap doelpunt van David Modderman toch de bal uit het net halen. Daarmee werd de rust bereikt.

Hollandia dat niet onder de indruk was van deze treffer begon de tweede helft uitstekend. Op links ontsnapte Clifton Gorissen in de 49e minuut aan zijn directe tegenstander en plaatste vanaf de achterlijn de bal op Mark Zwagerman die met en harde knal de bal tegen de touwen joeg. Ook Achilles 1894 ,dat op de tweede plaats stond, herpakte zich en ontstond er een prachtig duel. Tien minuten later was het Stan Haanstra die in de 52e minuut een verdedigingsfout genadeloos afstrafte en de mannen uit Assen op een 2-1 bracht. Ook in deze fase waren de mannen van trainer Charles van Altena niet echt onder de indruk van deze achterstand en ging met prima voetbal op jacht naar de gelijkmaker. Sonny Pronk maakte deze na een prima inzet van Daan Buurman in de 59e minuut.

Bij Achilles 1894 knakte er wat en daar maakte Hollandia gretig gebruik van, met pressie op de verdediging van Achilles 1894 werd na de zoveelste corner in de 80e minuut de winnende treffer snoeihard tegen de touwen geschoten door Nick de Wit.

HSV Sport 1889 – Strandvogels 5-0
Op ‘de Kromme Elleboog’ heeft HSV Sport met 5-0 gewonnen van Strandvogels. “Vandaag waren wij een maatje te groot voor een tegenvallend Strandvogels” blikte coach Stephan Kaaij terug. “Wij hebben vandaag zeer geconcentreerd en goed voetbal laten zien”.

Zowel Ricardo Pengel en Nick Bruinsma wisten tweemaal te scoren en zo een belangrijk aandeel te hebben in de klinkende zege, welke door een doelpunt van Jari Nolles meer glans kreeg, 5-0. “Winnen verveelt nooit, het gaat om de manier waarop je wint en zolang je niet naast je schoenen gaat lopen, beide benen op de grond houdt en hard blijft werken, dan is het goed” besluit de coach.