HOORN - Bij Hoofdklasser Hollandia zullen vele vrolijke mensen rondlopen. De ploeg draait een zeer sterk seizoen en heeft zich weten op te werken naar de vijfde positie. Komende zondag zal de ploeg willen strijden voor de punten tegen hekkensluiter Dieze West. 

Hollandia wist dit seizoen acht overwinningen te boeken, maar verloor ook vijfmaal. Met 27 punten doet de ploeg nog volop mee in de top van de hoofdklasse. De achterstand op de koploper is zeven punten, maar de Hoornaren hebben ook een wedstrijd minder gespeeld waardoor de achterstand kan worden teruggebracht naar vier punten. Er liggen dus vele mogelijkheden voor Hollandia.

Tegenstander Dieze West heeft een moeilijker seizoen. Waar het vorig seizoen zesde eindigde staat de ploeg dit seizoen met slechts zes punten onderaan. Eerder dit seizoen was de ploeg uit Zwolle nog dicht bij een punt. Hollandia kreeg al na vijf minuten een rode kaart. Nick de Wit moest inrukken en Saba Gwedelidze schoot de strafschop tegen de touwen. Vervolgens wist Hollandia een ijzersterke mentaliteit te tonen en twintig minuten later resulteerde dat in de 1-1 van Giovanni Dors. Vijf minuten voor tijd wist Oussama Ahrouch de winnende 1-2 binnen te schieten.

Met zeventien tegentreffers heeft Hollandia de op één na beste verdediging. De ploeg uit Hoorn wist ook al zes keer de nul te houden.

Komende zondag beschikt Hollandia weer over Thomas de Jong en Lars Weistra, die beiden terugkeren na een schorsing. Zij zullen met Hollandia strijden voor de punten. Aftrap 14.00 uur.