HOORN - Al na zes minuten moest Hollandia verdediger Nick de Wit inrukken. De verdediger ontving al vroeg de rode kaart van scheidsrechter Akkerman. Met tien man streed de ploeg voor een positief resultaat, en wist het nog een punt te pakken.

Lars Weistra, die na dit seizoen de overstap zal maken naar OFC, kreeg de taak om de aanvoerdersband over te nemen en zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Dat lukte aardig, want in de rust prijkte er nog een 0-0 tussenstand op het scorebord.

Op het Julianapark wist de Meern in de tweede helft wel te scoren. Joris van Rooijen bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong, maar een overwinning leverde het niet op. Stefan Dol wist de Hoornse formatie op 1-1 te brengen waardoor Hollandia een punt overhield aan het treffen met de Meern.

Doordat de top vier wel wist te winnen ziet Hollandia de concurrentie lichtelijk afstand nemen. Aan de formatie van Charles van Altena de taak om komend weekend goede zaken te doen. De ploeg speelt in drie dagen tijd tegen SWZ BOSO Sneek en RKHVV.

Hollandia: Van Santen. De Jong, de Wit, Reus, Dol(Lieshout/75). Mak, Osborne, Weistra. Zwagerman, Gorissen, Spil(Groot/66)