HOORN - Zaterdag 14 januari vond op het complex van HCSV Zwaluwen ’30 een fittest plaats voor de 55 tot 75 – jarigen uit de Grote Waal. In samenwerking met de gemeente Hoorn, Sportbouwwerk Hoorn, de sportverenigingen uit de wijk en Stichting Netwerk is deze dag georganiseerd.

“In maart willen wij gaan starten met OldStars/Walking Football bij HCSV Zwaluwen ’30”, vertelt initiatiefnemer Mike de Haan. “Ik heb al een aantal geïnteresseerden gesproken en die reageerden enthousiast op het initiatief om OldStars/Walking Football aan te bieden.” De geïnteresseerden konden al een inschrijfformulier invullen. “Het inschrijfformulier geeft de mensen ook de mogelijkheid om aan te geven wanneer ze willen trainen. Zo willen we kijken wat de deelnemers willen en kunnen we daar de trainingstijden op afstemmen. Op deze manier proberen we de drempel zo laag mogelijk te houden.”

De volgende fase is om een proeftraining te organiseren om zo geïnteresseerden al kennis te laten maken met OldStars/Walking Football. “Daarover ben ik ook in contact met andere clubs die al OldStars aanbieden om te horen hoe die het hebben aangepakt”, vertelt Mike. Ook met behulp van inzet van het projectbureau OldStars zal komende weken een start gemaakt worden om OldStars/Walking Football succesvol op te starten.

De deelnemers van de fittest hoeven niet tot maart stil te blijven zitten. Ze krijgen de mogelijkheid om te fitnessen om zo al wat aan hun fitheid te werken en met een topconditie aan OldStars/Walking Football te beginnen.

Voor meer informatie over OldStars/Walking Football bij HCSV Zwaluwen ’30 kunt u mailen naar: info@zwaluwen.nl