ZEIST - Afgelopen woensdagochtend vond in Zeist de loting plaats voor het KNVB districtsbekertoernooi. AFC Ajax aanvaller Justin Kluivert mocht de loting verrichten en de clubs aan elkaar koppelen. Grasshoppers, dat vorig seizoen dicht bij een stunt was, mag zich opmaken voor een zware bekerstrijd.

"Een hele zware loting" concludeerde Grasshoppers coach Dick Knijn. Terecht, want de ploeg treft Kolping Boys. Voor de formatie uit Hoogwoud wordt het een ontmoeting met de huidige koploper van de tweede klasse. "Niets is onmogelijk. Maar met alle respect, dit is wel andere koek dan de tegenstanders die we in de poulefase troffen" aldus de coach die met vorig seizoen een prachtjaar doormaakte met zijn ploeg. In de vierde klasse werd het kampioenschap behaald, en in de beker was het dichtbij een overwinning op Hoofdklasser Swift. Helaas ging het in de slotfase en de strafschoppenreeks net niet goed genoeg waardoor de ploeg uit Hoogwoud werd uitgeschakeld.

Ook dit jaar zal Grasshoppers er niet met de pet naar gooien; "Wij willen graag zover mogelijk komen in de beker, want wat wij vorig jaar hebben meegemaakt smaakt naar meer" Besluit de oefenmeester.

Strandvogels - Hollandia
Op papier heeft hoofdklasser Hollandia een eenvoudige tegenstander. In de eerste ronde is Strandvogels, actief in de vierde klasse, de tegenstander. In Wervershoof lijkt Hollandia de volgende ronde niet te kunnen mislopen, al zijn verassingen juist het interessante van het bekervoetbal. Desalniettemin is de Hoornse ploeg het aan de stand verplicht om deze ronde door te komen.

de Zouaven - Purmersteijn
Van de West Friese ploegen kwam de Zouaven het verst in het districtsbekertoernooi. De ploeg, toen onder leiding van Pim Kaagman, bereikte door knappe bekerzeges de kwartfinale, waarin het Altius uit Hilversum trof. Op papier leek dit een makkelijke horde te zijn richting de halve finale en een plek in het landelijke KNVB Bekertoernooi. Uiteindelijk bleek het een zware uitdaging en waren het de bezoekers die toen feest mochten vieren na een historische avond. de Zouaven mag zijn borst nu opnieuw nat maken, aangezien het hoofdklasser Purmersteijn treft. De ploeg uit Purmerend wist het bekertoernooi vorig seizoen te winnen, en zal ook dit seizoen wat willen laten zien.

Woensdag 25 oktober

20.00 uur SC Dynamo - PSZ

20.00 uur Purmersteijn (zat.) - SEW

20.00 uur HSV Sport 1889 - FC Velsenoord

20.00 uur RKAV Volendam(zon.) - Zwaluwen'30

Donderdag 26 oktober

20.00 uur Always Forward - de Kennemers

20.00 uur de Blokkers - VV Limmen

20.00 uur Kolping Boys - Grasshoppers

20.00 uur Strandvogels - Hollandia

20.00 uur de Zouaven - Purmersteijn

20.00 uur VV Bergen - Spirit'30 SC