Hoogwoud – Coach Dick Knijn zal met veel blijdschap kijken naar de ranglijst van de vierde klasse B, waarin Grasshoppers koploper is. Vorige week won de ploeg in het bekertreffen met derdeklasser Wartburgia met 0-5, en afgelopen zondag kwam daar een keurige 0-1 overwinning tegen Always Forward bij.

Thijs Kruijsen was de gevierde man bij Grasshoppers door de enige en dus winnende treffer te maken. Door de zege blijft de ploeg uit Hoogwoud koploper met drie punten voorsprong op Strandvogels.

Komende zondag speelt Grasshoppers weer op eigen terrein. De ploeg, die zich na de degradatie direct terug knokt, ontvangt de nummer vijf VVS’46. De bezoekers uit Spanbroek kende een teleurstellend weekend door met 0-0 gelijk te spelen tegen Zwaagdijk.

Geschiedenis biedt geen perspectief
Grasshoppers – VVS’46 stond negen keer eerder op het programma. Grasshoppers won slechts drie van de eerdere ontmoetingen. De ploeg uit Spanbroek won zesmaal en heeft op basis daar van de beste papieren, maar kijkend naar de huidige ranglijst is Grasshoppers de absolute favoriet. De afgelopen weken bewees de ploeg van coach Dick Knijn de favorieten rol aan te kunnen. Het verloor dit seizoen eenmaal, en speelde eenmaal gelijk. Verder won de ploeg. Zondag wil het dat weer doen. Aftrap 14.00 uur.