VOLENDAM – Hovocubo komt vrijdagavond voor het eerst in 2017 in actie. Op bezoek bij eerstedivisionist ZVV Volendam hopen de Hoornaren het bekerseizoen een vervolg te geven.

Dat de beker de kortste weg naar een prijs is mag duidelijk zijn. Hovocubo wil niets liever dan de beker aan hun prijzenkast toevoegen. Dan zal het in de kwartfinale van de KNVB Beker moeten winnen van ZVV Volendam.

De wedstrijd wordt een strijd tussen twee koplopers. Hovocubo is na elf wedstrijden koploper in de eredivisie. Met tien overwinningen en slechts één nederlaag kan de ploeg tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. Tegenstander Volendam heeft evenals Hovocubo tien wedstrijden gewonnen, en verloor slechts eenmaal. De ploegen zijn dus beiden in een goede vorm. Wel is het zo dat Volendam een divisie lager speelt dan Hovocubo.

De Hoornse ploeg van coach Sander van Dijk won in de eerste ronde met 3-7 op bezoek bij het Helderse Zeemacht. In de achtste finales won de ploeg nipt met 3-4 bij TPP Rotterdam.

Volendam mocht al in de poulefase starten in het bekertoernooi. Thuis tegen Leekster Eagles wonnen de Volendammers met 8-2. In de eerste ronde versloeg de ploeg enigszins verrassend het Hoornse Veerhuys met 3-2. In de achtste finales reisde de ploeg af naar Lichtenvoorde waar het met 3-7 zegevierde tegen LZV/Kuypers.

ZVV Volendam speelde vorig jaar in de eredivisie en trof daarin tweemaal Hovocubo. In Volendam wist Hovocubo met een gehavende selectie een 2-5 overwinning te boeken. Namens Hovocubo scoorde Mats Velseboer, Karim Ajnane en Issam el Bakkali voor rust. In het tweede bedrijf wist Karim Ajnane zijn tweede van de avond te maken, en vervolgens schoot Amir Molkarai de vijfde treffer binnen.

Net zoals vorig jaar zal Hovocubo gehavend afreizen naar het vissersdorp. Dat neemt niet weg dat de kwaliteiten er zullen zijn om de favorieten rol waar te maken. Het duel in Sporthal de Opperdam begint om 20.30 uur.

Complete programma kwartfinale KNVB Beker

ZVV Volendam – Hovocubo

White Stones – FC Marlène

FC Eindhoven 2 – FC Eindhoven

TZR Fermonia Boys – ‘T Knooppunt