HEERHUGOWAARD – FC Marlène speelt komende vrijdag in eigen huis tegen het Hoornse HV Veerhuys. Beiden ploegen kunnen zich opmaken voor een mooi affiche, waarin de plek op de ranglijst geen garantie is voor de eindzege.

Peter Rozenbeek loopt al aardig wat jaren mee in het zaalvoetbal, en heeft veel wedstrijden tegen Veerhuys mogen spelen. “Dit zijn beide verengingen met een grote staat van dienst. Alleen hebben ze nooit tegelijkertijd om de prijzen gestreden” aldus Rozenbeek.

De ervaren doelman, die sinds de aanstelling van Max Tjaden als bondscoach weer in beeld is bij het Nederlands zaalvoetbalteam, vindt dat de wedstrijden met Veerhuys niet de grootste lading hebben. “Voor mij hebben daarom de wedstrijden met bijvoorbeeld FCK/De Hommel extra lading” waar Rozenbeek ook een toelichting op geeft: “Dat zijn aartsrivalen uit een periode dat we elkaar afwisselden aan de top.

Een absolute derby is het niet volgens Rozenbeek: “Bij deze wedstrijden komt er minder extra sentiment kijken op dat vlak, al is het wel zo dat we tegen veel jongens spelen die een Marlène verleden hebben. Dat is leuk. Tegelijkertijd moet je altijd scherp zijn en willen winnen” spreekt een absolute winnaar.

Terugkijken op eerdere ontmoetingen met Veerhuys levert voor Peter Rozenbeek mooie herinneringen op: “In onze beginjaren vond ik het geweldig om tegen topspelers als Hjalmar Hoekema, Maarten Frankfort en Glenn Zeelig te spelen. Dat was de Nederlandse en zelfs internationale top. Daar wilden wij ook naar toe” aldus Rozenbeek.

Bij Veerhuys staat Barry de Witt onder de laat. De doelman kwam enkele jaren geleden over van FC Marlène en keert vrijdagavond terug in Heerhugowaard. Rozenbeek kent de Witt erg goed. “Barry is naast een topkeeper ook een fijne vent. Zijn belangrijkste kwaliteiten zitten in zijn leergierigheid en doorzettingsvermogen. Dit zijn ook kwaliteiten waarmee je het verste komt” vat Rozenbeek de kwaliteiten van zijn collega doelman samen.

Resultaat belangrijk

Antoine Gooyers, coach van HV Veerhuys, kijkt met enthousiasme vooruit op deze wedstrijd. “De derby tegen Marlène is altijd een prachtig affiche” aldus Gooijers. De coach vervolgt: “In de thuiswedstrijd tegen FC Marlène was te zien dat er toch wat meer spanning op staat” doelt de coach op het knappe 3-3 gelijke spel tegen FC Marlène. Gooyers ziet ook een ander punt wat de spanning verhoogt: “Ook omdat er paar jongens die nu bij Veerhuys spelen in het verleden bij Marlene hebben gespeeld”.

Ondanks dat het een prachtig affiche is kijkt Veerhuys terug op een voorbereiding die niet anders als anders is. “Wel is het zo dat je meer weet van Marlene dan soms van andere tegenstanders” aldus Gooyers die weet wat er vrijdag belangrijk is: “Het is voor ons belangrijk om goed resultaat te halen”.