AALSMEER - Al weken zeg ik bij het weggaan van onze tegenstanders: Ik ga er maar vanuit dus tot volgend jaar.

En vandaag is het dan zo ver want na de 0-1 winst in Aalsmeer tegen de plaatselijke FC zijn we eindelijk veilig en kunnen het 1e klasse schap weer met 1 jaar verlengen en volgende week met de benen omhoog in een luie stoel naar de laatste competitie wedstrijd thuis tegen de Merino’s gaan kijken.

In de 6e minuut wist Joey Potveer een zwabberend schot Lilinho Martins onschadelijk te maken. Nick van der Wiel moest in de 10e minuut zijn kunsten tonen om een hard schot van Jouke Huitema te keren. In de 16e minuut een vrije trap van Jouke, Thomas Hand stapt over de bal waarna de bal via Toufik Abubakari over de achterlijn gaat.

In de 36e minuut snijdt FC Aalsmeer door het hart van de Zwaluwen’30 defensie en ziet Joey Potveer ineens Calvin Koster vrij voor zich opduiken maar het schot vanaf 2 meter toch weet te keren. Mustafe Baré legt in de 40e minuut 2 man in de luren maar omdat zijn vervolgactie niet bij een Zwaluwen’30 speler aankomt levert dit niets op. Op slag van rust ziet men bij FC Aalsmeer Lilinho Martins uitbreken maar was vanuit buitenspel situatie gestart. Tijd voor de thee.

In de 47e minuut speelt Thomas Hand de bal in de diepte op Mustafe Baré die vanuit de draai direct inschiet maar van der Wiel is alert. IN de 52e minuut wordt een hard vallend schot van Michal Kocon met handen en voeten door Joey Potveer gekeerd. En dan volgt een fase van 10 minuten volledig op zijn kop gaat. In de 53e minuut gaat de bal na een lichte overtreding op de stip en mag FC Aalsmeer proberen om vanaf 11 meter de score te openen maar of men bij FC Aalsmeer met het PSV virus van penalty’s missen is besmet weet ik niet maar wel dat Joey Potveer met een geweldige redding de bal uit de bovenhoek tot corner weet te tikken.

En dan de 63e minuut, Thomas Hand gaat de 16 in en wordt licht aangetikt en als het aan de ene kant doet moet je het ook aan de andere kant doen, dus penalty voor Zwaluwen’30 en daar kun je Ivo Rottiné wel mee opzadelen want met een lage geplaatste trap zet hij Zwaluwen’30 op een 0-1 voorsprong. En dan nu de tijd volspelen en daarna kijken wat de concurrentie heeft gedaan. Een vrije trap van Ivo gaat wel over de muur maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook een schot van Ivo vanaf 25 meter gaat over.

In de 87e minuut nog een gevaarlijk momentje voor het Zwaluwen’30 doel als Mike van Eenennaam een lange bal met zijn hoofd schampt maar ook ditmaal wil Joey van geen wijken weten. Gefeliciteerd dat jullie je op eigen kracht hebben veilig gespeeld en ook volgend jaar weer in de 1e klasse mogen uitkomen.