HOORN – In de eerste ronde van het bekertoernooi heeft Always Forward een ongelooflijk pak slaag uitgedeeld aan de Kennemers. De Hoornse ploeg won overtuigend en bereikt hierdoor de volgende ronde, 8-1.

Always Forward trof met de Kennemers de nummer vier van de derde klasse, zeker geen gemakkelijke loting dus. Dat de Hoornse ploeg deze monsterscore wist neer te zetten stemt Yotti Papamelodias dan logischerwijs ook tevreden, “Ik kijk met trots terug op deze wedstrijd gezien het resultaat. “de Kennemers is zeker geen verkeerde ploeg”. De reden dat Always Forward deze knappe prestatie behaalde, lag deels in de voorbereiding volgens Papamelodias, “vooraf hadden wij bepaalde afspraken gemaakt. De bereidheid voor elkaar is enorm en het harde werken werd dan ook beloond. De Kennemers had ook zeker mogelijkheden maar soms dwing je het ook af dat het allemaal net niet lukt bij een tegenstander.

Daarnaast waren wij enorm effectief met de kansen die we kregen”. De coach zag dat de bezoekers uit Beverwijk na de 5-1 het geloof kwijtraakten. Die 5-1 voorsprong kwam door twee doelpunten van Tommy de Weerd, Cemil Zaal, Mukhtar Suleiman en Delaney van Schagen. In het laatste kwartier bracht Patrick Bruins de 6-1 op het scorebord. Vanaf 55 meter wist hij raak te schieten. Met twee doelpunten zorgde Mike Lieshout vervolgens voor het slotakkoord.

De bekerstrijd werd ontsierd door drie rode kaarten, en een zevental gele kaarten, al was van een schopwedstrijd geen sprake. “Nee, zeker geen harde wedstrijd. Een domme overtreding van Gaim de Ridder en even een opstootje in de zestien gingen aan de rode kaarten vooraf” blikt Papamelodias terug. “Er vielen zeven gele kaarten wat totaal een ander beeld gaf met betrekking tot de sfeer van de wedstrijd”.

Komende woensdagavond hoort Always Forward welke ploeg zij treffen in de tweede bekerronde. De loting, die bij LSVV wordt gehouden, zal uitwijzen wie de strijd aangaat met de Hoornse ploeg.