EDE -Vooraf zag het er al niet lekker uit voor Zwaluwen’30 bij de verre uitwedstrijd tegen DTS Ede. Drie belangrijke spelers ontbraken door werkzaamheden of door blessures. Thomas Hand, aanvoerder Wietze van Diepen kampen met blessures en Ivo Rottiné ontbrak dus wegens werkzaamheden.

In de thuiswedstrijd in Hoorn zagen wij al een sterk spelend DTS Ede en in de 3e periode staan zij zelfs ongeslagen bovenaan. In de laatste 4 wedstrijden scoorde het fysiek sterke Edese team 14 keer en kregen zij maar enkele doelpunten tegen. Al in de 1e minuut kon Brian Sno een verkeerde terugspeelbal van het middenveld van Zwaluwen’30 met moeite corrigeren. Zijn (late) sliding leverde DTS Ede een corner op! Mirko Boukens mocht in de 10e minuut tussen 3 man door laveren tot aan de 16 meterlijn. Zijn (te zachte) schot was een gemakkelijke prooi voor de DTS-goalie.

In de 15e minuut valt de 1-0 voor DTS Ede. Vanaf rechts mag een speler de bal ongehinderd voorzetten. Voor het doel wordt de bal (achter zijn standbeen) door een speler verlengd en spits Mart de Jong kan van dichtbij eenvoudig binnenschieten. In de 20e minuut een vrije trap door DTS Ede, welke door doelman Joey Potveer naar buiten wordt gewerkt. Het hieruit volgende schot gaat over. In de 26e minuut is het 2-0. De achterhoede van Zwaluwen’30 geeft te veel ruimte weg en spits Mart de Jong mag vrij uithalen voor zijn tweede goal van de middag.

Zwaluwen had tot dan met een eenzame Mustafe Baré in de spits nog weinig potten kunnen breken. Het initiatief lag bij DTS Ede. Perry Vlasman kon in de 30e minuut d.m.v. een ultieme redding ten koste van corner redding brengen. Yannick Kuijpers kwam in de 33e minuut, na een diepe Zwaluwen’30-bal, een teenlengte tekort. De keeper van DTS Ede kon de bal nog net onderscheppen. In de 37e minuut mag Jouke Huitema een vrije schop nemen net buiten het 16-meter gebied. Zijn goed geschoten bal verdwijnt net aan de verkeerde kant van de DTS Ede-paal.

Scheidsrechter De Mik wilde zich toen ook even laten gelden; In de 40e minuut krijgt Toufik Abubakari een gele prent. Vlak voor de rust blijft Jelle Huitema steken met een vinger achter het shirt van een tegenstander. In de rust moest de vinger worden gezet en zal Jelle in het ziekenhuis zijn vinger nog moeten laten bekijken. Hij was er uiteraard na de rust ook niet meer bij! Jim Nelen verving hem direct bij de aanvang van de 2e helft. In de 58e minuut opnieuw een moeizame terugspeelbal door Zwaluwen’30 op de uitkomende doelman Joey Potveer.

Met een lange bal bereikt hij daarbij wel Mustafe Baré die goed doorgaat en hij kan alleen gestopt worden door een overtreding in de zestien. Penalty voor Zwaluwen’30 die door Jouke Huitema uitstekend wordt binnengeschoten. Stand in de 59e minuut derhalve 2-1. Zou er nog hoop zijn? Zwaluwen’30 doet er een schepje bovenop maar de fysiek sterke spelers van DTS Ede houden controle over de wedstrijd en dwingen een drietal corners af. In de 67e minuut mag DTS Ede op rechts een vrije trap nemen welke bij de 2e paal door Joel van Wijk van DTS Ede wordt ingekopt. Stand 3-1.

In de 69e minuut komt Denitio Ravenberg in het veld voor Toufik Abubakari. Achterin speelde Zwaluwen’30 toen al één op één om nog iets aan de stand te veranderen. Het leverde enige nachtelijke situaties op voor het Zwaluwen’30-doel. Een kleine overtreding van Denitio Ravenberg wordt in de 80e minuut ook beloond met geel. In één van de laatste minuten van de wedstrijd zette Jasper Verstraten van DTS Ede zichzelf vrij voor keeper Joey Potveer. Hij faalde niet en scoort van dichtbij! Eindstand derhalve 4-1.

Volgende week thuis de wedstrijd tegen vv Woudenberg. Dit team staat 1 plaats boven Zwaluwen’30 in de huidige stand.

Opstelling Zwaluwen’30:

Joey Potveer, Brian Sno, Dwain Nijon, Jouke Huitema, Jelle Huitema (46, Jim Nelen), Toufik Abubakari (69, Denitio Ravenberg), Joost Lieder, Mustafa Baré, Yannick Kuijpers, Mirko Boukens, Perry Vlasman.