HOORN - Vanaf woensdag 10 mei kunnen jong en oud acht woensdagavonden meedoen aan de sportieve en recreatieve Wijkenlopen. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd parcours door de wijken van Hoorn. U kunt zich voor iedere loop de avond zelf inschrijven.

Parcours Wijkenlopen

Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn probeert wekelijks zo veel mogelijk variatie in het parcours aan te brengen. Zo wordt iedere woensdag een andere wijk van Hoorn aangedaan, waarbij de deelnemers de ene keer door een park rennen en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De looproute, die een lengte heeft van 2,5 kilometer, kan 1, 2, 3 of 4 keer worden gelopen, resulterend in de afstanden 2½, 5, 7½ of 10 kilometer.

Kidsloop

Ook dit jaar is er een Kidsloop. De Kidsloop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De afstand van een ronde bedraagt ongeveer 500 meter. Net als bij de Wijkenlopen kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij de Kidslopen om 19.00 uur. Inschrijving is mogelijk vanaf 18.30 uur op de avond zelf. De kosten zijn 1,50 euro per persoon inclusief medaille of 1 euro exclusief medaille.

De deelnemers die zich nog niet van tevoren hebben aangemeld kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf nog inschrijven vanaf 18.30 uur. Een losse inschrijving kost 4,50 euro inclusief een medaille en 4,- euro voor wie geen herinnering wilt ontvangen.

Waar en wanneer

10 mei Kersenboogerd, Sporthal De Kers, Moerbalk 1
17 mei Risdam-Noord, HSV Sport1889, Hondsdraf 47
24 mei Binnenstad, V.V. Hollandia Julianapark, Nieuwe Wal 2
31 mei Risdam - Zuid, A.V. Hollandia, Blauwe Berg 2
7 juni Grote Waal, Kanovereniging Flevo, Dwaalpark 2
14 juni Risdam-Zuid, Sportcentrum Vredehof, Vredehofstraat 5
21 juni Zwaag/Blokker, S.V. Westfriezen, Wilhelminastraat 11
28 juni Hoorn-Noord, Hoornse Ren- en Toerclub, Holenweg 14D

Het startschot van de wijkenlopen klinkt wekelijks om 19.30 uur. Bouke Pitstra is de speakerman en Running Time verzorgt de tijdwaarneming voor de 10-km lopers met een stempelkaart. 

De organisatie hoopt net als voorgaande jaren op een stijgend aantal deelnemers en wenst iedereen gezonde en sportieve Wijkenlopen toe. Meer informatie over de Wijkenlopen is verkrijgbaar bij het Sportopbouwwerk, via telefoonnummer 0229 252000 of via  www.sportopbouwwerkhoorn.nl