ROTTERDAM – Hovocubo heeft uitstekende zaken gedaan in de race om een ticket voor de play-offs om het landskampioenschap. Op bezoek bij het Rotterdamse TPP eindigde het treffen in een 6-12 overwinning voor de Hoornse ploeg.

In de eerste helft viel een derde van de totaal gescoorde doelpunten. In het eerste kwart vielen drie doelpunten. In de zevende minuut opende Yoshua St. Juste de score. Twee minuten later wist Wessel Verhaar de gelijkmaker aan te tekenen, en weer een minuut later bracht Martin van Eeuwijk zijn ploeg opnieuw op voorsprong.

In de vijftiende minuut vielen twee doelpunten. Waar Jaouad el Yaagoubi de 2-2 op het scorebord bracht, wist Mats Velseboer de 2-3 te maken. Na de derde treffer aan Hoornse zijde gaf Hovocubo de voorsprong niet meer uit handen, maar bouwde het alleen maar verder uit. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Mo Attaibi de 2-4 waarmee Hovocubo met twee doelpunten verschil de rust in ging.

In het tweede bedrijf wist Dennis Selbach in de vijfde minuut na rust de score op te voeren naar 2-5. Nog geen minuut later wist Amin Nyali met de 3-5 de spanning enigszins terug te brengen, maar daarna ging Hovocubo helemaal los. Via treffers van Mossaoui, Zouthane, Selbach en opnieuw Zouthane kwam Hovocubo op een 3-9 voorsprong waarmee de wedstrijd gespeeld was.

Via Jaouad el Yaagoubi kwam TPP terug tot 4-9, maar die treffer was slechts een pleister voor het bloeden. Een minuut na die goal herstelde Mo Attaibi de marge door de 4-10 tegen de touwen te schieten.

Zes minuten voor tijd maakte Amin Nyali de vijfde Rotterdamse treffer, maar zag Yoshua St. Juste vervolgens twee doelpunten binnen twee minuten te maken. In de slotminuut scoorde Wessel verhaar nog wel de 6-12, wat ook de eindstand was.

Na afloop was Dennis Selbach logischerwijs tevreden met het behaalde resultaat. “We speelde goed, creëerde kansen waaruit we scoorden, maar gaven ze ook te makkelijk weg” aldus Selbach. Na de 2-4 was de wedstrijd wel gespeeld, erkent Dennis Selbach; “We liepen uit naar de 3-6. Vanuit daar was de voorsprong veilig en kwamen we niet meer in paniek” aldus de man die zelf ook twee doelpunten maakte; “Het was alweer een tijdje geleden, het geeft een lekker gevoel”.

Wie ook een lekker gevoel zal hebben is Bart Overtoom. De speler die zijn wedstrijden normaliter in het tweede elftal afwerkt, mocht met de hoofdmacht afreizen naar Rotterdam. “Bart Overtoom speelde echt goed vanavond. Ik denk zeker dat hij er binnenkort bijkomt” aldus Selbach die vindt dat Overtoom dit verdiende. “Het is een beloning voor hoe hij bezig is” spreekt een lovende Dennis Selbach over zijn teamgenoot die bij de 5-12 de assist gaf op St. Juste.

Komende vrijdag speelt Hovocubo op bezoek bij ‘T Knooppunt. Inzet voor deze wedstrijd is een plek in de bekerfinale. De ploeg moet het daarin stellen zonder aanvoerder Amir Molkarai en Mo Attaibi.  “We weten wat we vorige keer fout hebben gedaan, en dat moeten we nu beter doen” besluit Dennis Selbach die komende vrijdag klaar is om de strijd tegen ‘T Knooppunt te beginnen.