Zwaag - Komende vrijdag staat er weer een heuse derby op het programma in de Topklasse A van het zaalvoetbal. ZVV Zwaag ontvangt in eigen huis het Hoornse Hovocubo 2.

ZVV Zwaag kent een sterke start van de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd van 2017 was in eigen huis tegen middenmotor JCK/AISO uit Hoograven. Zwaag boekte een knappe 7-4 overwinning op de Utrechters waarmee de tweede overwinning van het seizoen een feit bleek. De overwinning kreeg een mooi vervolg, want afgelopen vrijdag won Zwaag met 3-5 op bezoek bij The Counters.

Door de twee overwinningen op rij heeft de formatie van coach Armando Blokker een mooie stap gezet richting handhaving. Met elf punten staat de ploeg momenteel op de veilige negende positie. De voorsprong op achtervolger VIOS is echter wel klein, namelijk maar één punt. En dus zal de ploeg moeten knokken om de punten te pakken in de komende weken. De ploeg treft nog concurrenten SV Vrone en VIOS’79 wat betekent dat handhaving een reëel doel is.

Dan naar de tegenstander van aanstaande vrijdagavond. De ploeg kende een matige eerste seizoenshelft, maar de afgelopen wedstrijden boekte Hovocubo 2 mooie resultaten wat resulteert in een huidige derde positie op de ranglijst. De achterstand op koploper ASV LEBO 2 is teruggedrongen tot drie punten. Een eventueel kampioenschap voor de Hoornaren ligt dus nog binnen de mogelijkheden, maar dan zijn de komende wedstrijden erg belangrijk. Winst is noodzakelijk om een worp naar de koppositie te doen.

Voor de ploeg van coach Nina George staan er, na de ontmoeting met ZVV Zwaag, duels met Golden Stars en ASV LEBO 2 op het programma. Als de duels met de nummers twee en een gewonnen worden dan mag de ploeg hopen op meer, maar vooral trots zijn op de ontwikkeling die de ploeg momenteel doormaakt.

Eerder dit seizoen kwam ZVV Zwaag op bezoek bij Hovocubo 2. Het tweede elftal van de Hoornaren wisten een keurige 5-2 overwinning te boeken. Tom Overtoom wist met twee treffers de ruststand op 2-0 te bepalen.

In het tweede bedrijf liep Hovocubo uit naar 3-0 via Kevin Tromp. Dave Beerepoot scoorde met de 3-1 een tegentreffer, maar Tom Overtoom completeerde zijn hattrick met de 4-1. De 5-1 viel via de voet van jeugdtalent Mo Jamai. Het slotakkoord was voor ZVV Zwaag dat de 5-2 wist te maken.