HOORN - Ze zeggen wel eens dat je alles eens moet hebben meegemaakt in je leven en na 46 jaar Zwaluwen’30 kan ik voluit zeggen dat wat ik vanmiddag heb meegemaakt dit nog niet eerder heb beleefd. Na 59 minuten een tussenstand van 4-0 in het voordeel van de Merino’s en in het schemerdonker lichtte het scorebord prachtig op met een eindstand van 4-4.

In de 10e minuut Kon Omar Riani uitbreken maar schoot recht op Joey Potveer die door prima uitlopen een vroege achterstand wist te voorkomen. In de 14e minuut wist Jelle Huitema de buitenspelval te ontwijken en had een vrij speelveld voor zich. Maar Jelle wilde niet zelfzuchtig zijn en legde de bal breed op de inkomende Thomas Hand die echter met een perfecte sliding van een Merino’s verdediger van de bal werd gezet.

Direct hierna wordt Anass Lahnine via een perfect uitgevoerd 1-2’tje vrij voor Joey Potveer gezet waarna hij de bal tegendraads binnenschoot 1-0. In de 20e minuut een lange hoge voorzet vanaf de flanken waarbij Jurriën van der Horst als een komeet de lucht inschoot om de bal koppend via de onderkant lat achter Joey Potveer binnen te knallen 2-0. Brian Sno moet in de 21e minuut geblesseerd het veld verlaten en Anthony Sabajo mag zijn opwachting maken. In de 25e minuut wordt een hard laag schot van van der Horst met de voeten van Joey tot corner verwerkt.

Maar Zwaluwen’30 zal nog een keer moeten aftrappen als een verre voorzet de geheel vrijstaande Lahnine bereikt en hij de bal hard in de korte hoek binnenschiet. Na de rust zal Zwaluwen’30 toch echt uit een ander vaatje moeten tappen om geen afgang op te lopen. Maar als in de 59e minuut Lahnine een terugspeelbal onderschept en zijn 3e van de middag mag maken begint het daar wel op te lijken. Maar dan breekt er een knotsgek half uur aan. Yannick Kuijpers mag in de 62e minuut in het veld komen om Toufik Abubakari te vervangen en nauwelijks ingevallen profiteert hij van een misverstand in de Merino’s verdediging door de 4-1 binnen te tikken.

.Mustafe Baré moet in de 70e minuut de geblesseerd geraakte Jelle Huitema komen vervangen. In de 73e minuut krijgt Zwaluwen’30 randje 16 een vrije trap te nemen waarna Ivo Rottiné de bal schitterend over de muur onhoudbaar binnenschiet 4-2. 78e minuut een lange bal wordt door Ivo doorgekopt waarna Mirko Boukens hem van de linkerhoek strafschopgebied snoeihard bij de verste paal binnenschiet 4-3. Maar de supporters van Zwaluwen’30 werden in de 90e minuut helemaal gek van vreugde als Ivo Rottiné vanaf links een vrije trap schitterend en onhoudbaar binnenschiet 4-4.

Einde 1e helft competitie en nu genieten van de winterstop tot 28 januari 2017, Ik wens iedereen fijne en gezellige Kerstdagen en een goed maar vooral gezond 2017 toe en dat we elkaar weer veel langs de velden mogen tegenkomen.