ALKMAAR - Het Hoornse damesteam Hovocubo speelt komende vrijdagavond op bezoek bij Team Alkmaar, hekkensluiter in de eredivisie vrouwen. Voor Hovocubo de eerste wedstrijd in 2017, tijd om met Rudy Monden te praten over zijn damesploeg, de verwachtingen op lange termijn en de wedstrijd tegen Team Alkmaar van komende vrijdagavond.

De dames van Hovocubo komen ook dit seizoen uit in de eredivisie zaalvoetbal. “ Hovocubo heeft een groep met meiden die goed gemixt is door ervaring en talent” aldus coach Monden die een duidelijk doel heeft voor de komende seizoenen.

“Voor volgend seizoen moeten we weer net als vorig seizoen gaan door selecteren. Wie kunnen er blijven en waar moeten we versterking gaan halen. Ik streef met Hovocubo maar een doel na en dat is meedoen in de top van de eredivisie” aldus een ambitieuze Rudy Monden die een duidelijk doel voor ogen heeft.

Naast ambitieus is Rudy Monden ook een realistische coach die niet te hoog van de toren blaast. “Voorafgaand aan dit seizoen was het doel om te eindigen bij de top zes. Wij blijven bij deze doelstelling” aldus Monden die momenteel op de achtste plaats staat met zijn ploeg.

Komende zondag speelt Hovocubo in ‘de Meent’ op bezoek bij hekkensluiter Team Alkmaar. De Alkmaarders hebben na elf wedstrijden slechts één punt vergaard. In de eerste speelronde wist Hovocubo met 4-1 te winnen.

Team Alkmaar haalde het enige punt tot nu toe in eigen huis tegen Reiger Boys. De 3-3 gelijke stand zal voor enige opluchting hebben gezorgd.

Coach Rudy Monden is op zijn hoede voor de wedstrijd van komende vrijdag: “Ik verwacht een veel zwaardere pot dan de eerste ontmoeting, Team Alkmaar is gegroeid in de eerste competitiehelft en zij zullen naar verwachting veel meer weerstand bieden” aldus Rudy Monden, coach van een ambitieus Hovocubo.