HOORN - In januari start de vijfde cursusperiode van het project Wmo/Diabetes in Beweging. U kunt meedoen aan een cursus Fifty Fit, Bewegen met tennis of Tai Chi. Een cursus duurt 6 weken. Ook zijn er weer wekelijkse activiteiten zoals fitness en zwemmen. Het aanbod is bedoeld voor mensen die gebruik maken van de Wmo, mensen met diabetes type 2 en chronisch zieken. Kunt u niet zelfstandig komen? Neem dan uw mantelzorger mee.

Het programma bestaat uit wekelijkse activiteiten en beweeg– en ontspanningscursussen van 6 weken. Ook mensen die niet eerder aan een van de activiteiten hebben meegedaan kunnen zich aanmelden voor het nieuwe programma.

Cursussen

Van 9 januari tot en met 17 februari is de vijfde en tevens laatste cursusperiode.

Woensdag 9.00 - 10.00 uur: Fifty Fit, Wijkcentrum Grote Waal (15 euro)

Fitness voor het versterken van de belangrijke spiergroepen en het verbeteren van de conditie. De lessen worden afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en er is speciale aandacht voor de lichaamshouding.

Woensdag 11.00-11.50 uur: Bewegen met tennis, Sportcentrum Hoorn (25 euro)

De juiste opbouw en op eigen tempo. Ook op hogere leeftijd is tennis een goede sport om mee te beginnen. De les is speciaal ontwikkeld voor beginners: met lichtere rackets en zachte ballen. Daardoor is de blessuregevoeligheid laag en het slaan gemakkelijk. Het programma wordt wekelijks aangepast aan het niveau van de spelers.

Vrijdag 15.00-16.00 uur: Tai Chi, Verlengde Lageweg (25 euro)

Iedereen kan Tai Chi beoefenen ongeacht de leeftijd of conditie. Na een tijdje merkt u dat u meer ontspannen en vitaler wordt. Het zorgt voor soepele spieren, een hogere reactiesnelheid en vergroot de balans.

Kosten

Dankzij de financiële inzet vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en een extra bijdrage voor het project Wmo/Diabetes in Beweging vanuit de gemeente Hoorn, kunt u tegen een gereduceerd tarief sporten. U betaalt 15 of 25 euro voor één cursus van 6 weken. U krijgt een deelnemerskaart, waarmee u wekelijks aan de cursus kunt meedoen.

Weekactiviteiten tot en met 30 juni 2017

Naast het cursusaanbod zijn er ook weekactiviteiten. U koopt een strippenkaart van 5 strippen voor € 10,- of 15 strippen voor € 25,-. U kunt wekelijks meedoen aan fitness (1 strip), instuif (1 strip) en zwemmen (2 strippen). Onderstaand een overzicht van de wekelijkse activiteiten.

Let op: Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les!

- maandag: instuif, locatie Sportzaal De Grote Beer, tijdstip: 15.30 - 17.00 uur

- dinsdag: fitness, locatie Stadhuis Hoorn, tijdstip 14.30 - 15.30 uur

- woensdag: fitness, locatie Stadhuis Hoorn, tijdstip 10.00 - 11.00 uur

- donderdag: fitness, locatie Stadhuis Hoorn, tijdstip 10.30 - 11.30 uur

- donderdag: instuif (gevorderd), locatie Sportcentrum De Opgang, tijdstip 9.30 - 11.00 uur

- vrijdag: zwemmen, locatie zwem- en recreatiebad De Waterhoorn, tijdstip: 11.15 - 12.00 uur.

Voor de weekactiviteiten is geen voorinschrijving noodzakelijk. U kunt zich voorafgaand aan de les melden en een kaart kopen.

Meer informatie en inschrijven

Alle informatie over het project Wmo/Diabetes in Beweging vindt u ook terug op www.sportopbouwwerkhoorn.nl of in het ‘Wmo/Diabetes in Beweging Programmaboekje 2016-2017’. Deze kunt u aanvragen door een e-mail te sturen naar sportopbouwwerk@hoorn.nl. Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden. Inschrijven kan tot en met 19 december via www.sportopbouwwerkhoorn.nl of telefonisch via 0229 252200.