GENDT - Na weken van wedstrijden die werden afgelast hoopt Hollandia in de komende weken meerdere wedstrijden achter elkaar te spelen om in een ritme te komen. Komende zondag speelt de ploeg op bezoek bij de Bataven.

Bij Hollandia speelt ook Clifton Gorissen. De speler is enthousiast over de Hoornse hoofdklasser; “Het bevalt bij Hollandia. Ik heb het naar mijn zin, we hebben een leuke groep en er is hier een leuke sfeer”.

De afgelopen maand werden vier van de vijf duels afgelast. “Het is belangrijk dat je na de winterstop weer in een ritme komt en dan is het vervelend dat je na de winterstop maar één officiële wedstrijd speelt. Een wedstrijd die enorm belangrijk was voor ons en met drie punten beloond is” waarmee Gorissen doelt op de gewonnen uitwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer.

Clifton Gorissen, 24 jaar, stond dit seizoen enkele maanden aan de kant vanwege een liesblessure. Desondanks wist de linksbuiten vijf doelpunten te maken en vier assists te geven. Gorissen denkt met een fitte selectie zeker mee te kunnen doen; “Zolang we gebruik kunnen maken van al onze spelers, verwacht ik zeker een plaats in de top drie” is de aanvaller positief.

Komend weekend wacht een uitwedstrijd in Gendt tegen de Bataven, de nummer voorlaatst van de hoofdklasse A. Clifton Gorissen is op zijn hoede; “Ik verwacht een lastige wedstrijd, zij zullen alles geven omdat ze strijden tegen degradatie, de thuis wedstrijd was 0-0 en we zullen er nu alles aan moeten doen om drie punten mee naar Hoorn te nemen. Wij willen naar boven kijken dus moeten winnen”.

Als Hollandia zich bovenin kan mengen dan lonkt nacompetitie. Eventuele promotie zou betekenen dat de Hoornaren in de derde divisie zullen uitkomen. Dit brengt ook regels omtrent contracten met zich mee. “Het zou wel mooi zijn om met Hollandia te promoveren. We hebben de kwaliteiten en een goede groep jongens die eraan komen vanuit de A1. Ik denk ook dat de club Hollandia zeker op zo een hoog mogelijk niveau moet spelen” waarmee Clifton Gorissen zijn ambities niet onder stoelen of banken schuift.