HOORN -  In de thuiswedstrijd tegen WSV/Shoepimp uit Apeldoorn heeft het Hoornse Hovocubo een benauwde zege geboekt. In een doelpuntrijke wedstrijd waarin nooit echt afstand kon werden genomen tegen laagvlieger WSV won de Hoornse ploeg uiteindelijk nipt met 6-5.

Voorafgaand aan dit duel zou een ruime overwinning niet meer dan logisch zijn. Met name omdat de Hoornaren uit waren op revanche na twee competitie nederlagen op rij. De ploeg is gezakt naar de tweede plaats en nog verder zakken met de kans op het mislopen van de play offs is het laatste wat de ploeg wil. Voorlopig is dat niet aan de orde, maar bij veel puntverlies zal de ploeg moeten uitkijken.

Coach Sander van Dijk moet het nog steeds stellen zonder zijn aanvoerder Amir Molkarai die wegens een operatie tijdelijk buitenspel staat. Ook Sofian el Adel was niet van de partij. Met Mo Jamai had de ploeg een jeugdspeler bij de groep die moest zorgen voor een brede groep.

WSV/Shoepimp opende al vroeg de score. In de vierde minuut wist Rachid Boughalab de 0-1 aan te tekenen in sporthal ‘de Opgang’. Nog in diezelfde minuut zorgde Mo Attaibi ervoor dat de Hoornse supporters ook voor de eerste keer konden juichen. Een kleine minuut later was Mo Attaibi opnieuw trefzeker wat de 2-1 voorsprong opleverde. Ook de 3-1 viel in de vijfde minuut. Dankzij Adil Zouthane leek Hovocubo al vroeg de wedstrijd te beslissen.

Het duurde tot de vijftiende minuut tot er wederom een doelpunt viel. Joey Ngarigota zorgde met zijn treffer voor de aansluitingstreffer. Het lukte WSV niet om de wedstrijd te kantelen, maar de 3-2 stand bleef tot aan het rustsignaal staan waardoor zowel Hovocubo als WSV/Shoepimp kansen hadden om een mooi resultaat te boeken.

Ook in de tweede helft viel het eerste doelpunt al snel. Al in de eerste minuut na rust zorgde Mo Bendadi voor de gelijkmaker. De 3-3 stond niet lang op het scorebord aangezien Martin van Eeuwijk met een schitterende treffer voor de 4-3 zorgde. Ook de derde treffer na rust viel snel. In de 25e minuut wist Olaf Kluitenberg de 4-4 binnen te werken.

Vier minuten voor het eindsignaal kwam Hovocubo toch weer op voorsprong. Met zijn derde treffer van de avond was Mo Attaibi verantwoordelijk voor de 5-4. twee minuten voor tijd leek Karim Mossaoui de wedstrijd te beslissen. De behendige speler, vorig seizoen verkozen tot speler van het jaar, maakte de 6-4 waardoor hij de winst veilig leek te stellen. Reza Ngarigota wist een minuut voor tijd met de 6-5 de spanning weer terug te brengen, maar tot een gelijkmaker kwam het niet.

Een benauwde zege dus voor de Hoornse topploeg die dit seizoen geld als één van de titelfavorieten. Door de overwinning blijft Hovocubo in het spoor van de Amsterdamse koploper ‘T Knooppunt. Het verschil bedraagt slechts twee punten. De voorsprong op de nummer drie, FC Marlène, is met vijf punten vrij groot.

Komende zaterdag staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. In Rotterdam spelen de Hoornaren tegen de nummer voorlaatst TPP Rotterdam.