HOORN - Always Forward is er in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk te winnen. Gezien de vorm van de Hoornaren is het allesbehalve vanzelfsprekend dat Forward won. In eigen huis won de ploeg van coach Rob van der Werff met 4-2.

In aanloop naar het treffen met Andijk sprak aanvaller Jan Jaap Schaper duidelijke taal over het seizoen dat dreigt verloren te gaan; “Je kunt zelf nog zo in vorm zijn, als je als team niet presteert is dat allemaal niet relevant. Presteren als team dat is het belangrijkste, daar gaat het om. Anders had ik beter op dammen kunnen gaan” aldus de aanvaller die zich goed beseft dat hij niet alleen kan zorgen voor een geweldig seizoen.

Afgelopen zondag presteerde Always Forward, want al voor rust leek het duel gespeeld. Na een half uur opende Na tien minuten opende de zeer ervaren Stacey Majoor de score voor de Hoornaren. Na een half uur bracht Nout Barentsen de score op 2-0. Vijf minuten later lag de bal voor de derde keer in het doel. Ditmaal was Goos Barentsen de doelpuntenmaker voor Always Forward waarmee de overwinning dus zo goed als binnen leek.

Jan Jaap Schaper wist dat de tegenstander niet zomaar op zou geven; “Andijk is geen slechte ploeg en stroopt zeker tegen Always Forward de mouwen nog een keer extra op. We hebben deze pot dus niet zomaar gewonnen”.

Deze woorden werden in de tweede helft waargemaakt. Na elf minuten kwam Sporting Andijk op 3-1, en tien minuten later kwam de ploeg helemaal terug in de wedstrijd. Het dreigde opnieuw fout te gaan, maar achttien minuten voor tijd schoot Jan Jaap Schaper de 4-2 binnen waardoor de overwinning toch over de streep werd getrokken door Always Forward.

Ondanks de overwinning blijft Always Forward op een nietszeggende achtste plaats staan. De achterstand op de nummer vijf is wel teruggedrongen tot twee punten waardoor de subtop weer haalbaar is. Als Always Forward nog iets wil bereiken in de vorm van promotie dan zal het vizier volledig moeten worden gericht op de derde periode. Als de periodetitel wordt behaald speelt de ploeg alsnog nacompetitie om promotie, en mag het hopen dat het seizoen niet weer mislukt. Vooralsnog is dit niet aan de orde voor de ploeg die allereerst zal moeten strijden om een plaats in de subtop van de vierde klasse B te bereiken.