ZWAAG -  Komend weekend gaat de competitie weer beginnen, zo ook voor Always Forward. De ploeg van coach Rob van der Werff gaat op bezoek bij HSV Sport 1889 uit Zwaag.

Always Forward heeft een vrij rustig seizoen. De ploeg staat ver boven de degradatie streep, maar de verschillen met de bovenste ploegen in de vierde klasse B zijn voorlopig te groot voor Forward om de top te bestormen.

Always Forward is een aanvallend sterke ploeg, maar defensief laat het nog weleens te wensen over. De grootste nederlaag van de Hoornaren dateert van 13 november toen de Valken met 6-0 wist te winnen. Gek genoeg was Always Forward in die wedstrijd zeker niet kansloos, en kreeg het ook evenveel kansen als de Valken. Maar in tegenstelling tot Always Forward wist de Valken de kansen wel af te maken, wat een 6-0 zege opleverde.

Ook tegen de laagvliegers weet Always Forward geen grootste prestaties neer te zetten. Tegen DWB werd een nipte 3-2 overwinning behaald, en tegen ALC kwam het zelfs niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Hoornse ploeg heeft derhalve twintig punten waarmee het de zevende positie bezet.

Tegenstander HSV Sport is wel een ploeg die meedingt om de bovenste plaatsen. De ploeg heeft vier punten achterstand op koploper Grasshoppers, maar staat er met een tweede positie keurig voor. Het won van concurrent Grasshoppers, maar tegen VVS’46 leed het de enige competitie nederlaag tot nu toe. De grootste zege werd geboekt op bezoek bij ALC. In Abbekerk won HSV Sport met maar liefst 0-8.

Al met al een keurige eerste seizoenshelft voor de ploeg van coach Stephan Kaaij. In de komende seizoenshelft mag de ploeg uit Zwaag hopen dat de prestaties net zo voorspoedig gaan en een stap naar de derde klasse haalbaar is.

Topscoorder

Komende zondag staat ook in het teken van twee productieve aanvallers. Bij HSV Sport 1889 is Daniel Hart op dreef. De aanvaller begon zijn loopbaan in 2010 bij de ploeg uit Zwaag, waarin hij in vier seizoenen zeventig treffers maakte. Daarna volgde twee seizoenen met KGB waarin hij 37 doelpunten maakte, waarvan 35 in zijn eerste seizoen. Dit seizoen is de productieve aanvaller terug in Zwaag en kent met vijftien doelpunten een sterk seizoen.

Bij Always Forward is het ook een aanvaller die verantwoordelijk is voor een groot deel van de productie. Jan Jaap Schaper haalt het qua doelpunten niet bij Hart, maar is dit seizoen bezig om zijn productiefste seizoen door te maken. Na één seizoen bij de Blokkers is Schaper inmiddels bezig aan zijn zevende seizoen bij de Hoornaren. In de eerste zes seizoenen scoorde hij 21 doelpunten, dit seizoen heeft hij er twaalf in liggen.

Komende zondag hoopt Always Forward een beter resultaat te boeken dan in de eerste speelronde. Tijdens de seizoensopening scoorde Jan Jaap Schaper tweemaal, en wist Tim de Boer ook doel te treffen, maar doordat HSV Sport zes doelpunten maakte eindigde het treffen in een 3-6 overwinning voor de ploeg uit Zwaag.