Dat er veel kan veranderen bij amateurclubs is duidelijk. Zo ook bij Always Forward, waar een nieuwe frisse wind waait met Yotti Papamelodias en Ray Hessels aan het roer. De Hoornse ploeg lijkt dit jaar te kunnen profiteren van jarenlang werk met de jeugd. Tijd om nader kennis te maken met een belangrijke schakel, Yotti Papamelodias

Yotti, vanaf dit seizoen ben je samen met Ray Hessels eindverantwoordelijk voor Always Forward 1. Maar jullie zijn zeker geen onbekende van de club.
Wij hebben de afgelopen seizoenen de 019 selectie onder onze hoede gehad. Met 019-1 promoveerde wij in vijf seizoenen van de eerste klasse naar de landelijke derde divisie. De jeugdafdeling is de afgelopen seizoenen in alles gegroeid, kwalitatief gegroeid, in alles. Organisatorisch, voetbaltechnisch, tactisch en mentaal. We hebben getracht de jeugdselecties prestatie gerichter te leren denken en handelen.

Dit betekent ook meer bewustwording voor diegenen die het moeten bewaken, trainers begeleiders en bestuurders. Dan doe je het dus ook samen, en groeit de betrokkenheid ook op een breder vlak. Durven beslissen om je jeugd door te laten stromen, want ook bij ons hebben die de toekomst. Uiteindelijk is het dan een kwestie van tijd, dat we met de selectie ook die stappen kunnen en moeten gaan maken. De indruk die ik dan ook heb is dat de "slapende reus" ontwaakt.

Na vorig seizoen besloten meerdere spelers te vertrekken bij Always Forward, waaronder aanvaller Jan Jaap Schaper. Toch lijkt de weg die jullie hebben ingeslagen succesvol van start te gaan. Waar ligt de kracht van dit nieuwe Always Forward?
Het is toch fantastisch als je uiteindelijk spelers kan laten doorstromen vanuit de jeugdafdeling naar de senioren selectie. En dit seizoen zijn dat er meer dan de afgelopen seizoenen. We hebben gekozen voor een jongere groep waarvan wij vinden dat ze voldoende kwaliteiten hebben om ook in de senioren selectie te presteren, daar hebben wij ook alle vertrouwen in uitgesproken. Het zijn spelers van de club, en het zijn teamspelers. Die gasten kennen elkaar al vanaf heel jong, dus hebben zij ook de juiste affiniteit met de vereniging, in combinatie met de juiste kwaliteiten, een ideale combinatie.

Daarnaast weet men bij mij dat het collectief voor alles gaat, en dat is belangrijk. Dus je kan spelers wel kwijtraken maar als het collectief belangrijker is kan je het ook altijd opvangen, met spelers die bereid zijn om met elkaar en voor elkaar te willen gaan. We kijken dan ook tevreden terug op de voorbereiding, naast het bereiken van de knock-outfase beker ook het hoorns kampioenschap met vooral de overwinning op tweedeklasser Spartanen in het bijzonder was erg prettig. Tevens voldoet ook de start van de competitie aan de verwachtingen. Het klinkt misschien vreemd maar de lat is nu eenmaal hoger gelegd voor de spelersgroep. Nu zaak om daar een goed vervolg aan te geven en het zal ook wel een keertje mis gaan, ook dat hoort er bij en dat weten we.

Komend weekend nemen jullie het op tegen het eveneens nog ongeslagen HSV Sport 1889. Word dit een wedstrijd tussen de twee titelkandidaten voor dit seizoen?
Het is nog een beetje te vroeg in het seizoen om dat te stellen, maar het zou kunnen. Wellicht hoort een vereniging die hoger zou moeten spelen altijd in deze klasse titelkandidaat te zijn. Deze wedstrijden hebben altijd iets extra's toch, de spelers kennen elkaar allemaal, De jongens hebben al vaker tegen elkaar gespeeld en komen elkaar overal tegen. Een Hoornse derby is altijd extra beladen, alle spelers kijken er ook naar uit. Zou ook mooi zijn voor die gasten als er veel publiek op af komt. Alleen maar leerzaam de extra spanning.

Een nieuwe weg is ingeslagen. Wat is daarbij een realistische doelstelling voor Always Forward?
Zo snel mogelijk promoveren, een vereniging als Always Forward moet namelijk op een hoger niveau spelen, het hoort zeker niet in de vierde klasse thuis. We hebben de kwaliteiten, faciliteiten en accommodatie. De club is er klaar voor en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt verdient het ook. Als we eenmaal hoger spelen, is het zaak om daar dan ook stabieler in te blijven. Er eenmaal komen is makkelijker dan er te blijven, maar ik loop vooruit, dat zijn de volgende stappen.