HOORN – Na de teleurstellende nederlaag die het in eigen huis leed tegen Strandvogels, is Always Forward gebrand op revanche. Dat was het al voor de uitwedstrijd bij ALC, echter werd deze afgelast. Komend weekend mag de ploeg dan toch spelen voor revanche, en de koppositie. Het treft namelijk de nieuwe koploper, de Valken.

De nederlaag tegen Strandvogels betekende voor Always Forward het einde van de ongeslagen status. “Die status is geweldig natuurlijk, we zijn dit seizoen gestart met de verjonging dus dat doet wel wat met iedereen, niet alleen in de selectie maar door de hele vereniging. Deze jonge groep spelers uit de eigen jeugd doet iets met de vereniging, iets waar het lang naar heeft uitgekeken en dat is mooi, die ontwikkeling” vertelt Yotti Papamelodias, coach bij de Hoornse vierdeklasser. “Als trainer en staf genieten we er ook van maar tegelijkertijd hou je ook de boel scherp”. De nederlaag die het leed was even slikken voor de ploeg, en de coach. “Je hoopt toch stiekem dat het moment nog even ver wegblijft. Het was ook zuur dat het thuis moest gebeuren. Ik zou er meer vrede mee hebben gehad wanneer we waren weggespeeld, maar dat was dus totaal niet het geval”. Papamelodias: “Het is jammer dat twee ongelukkige momenten, de twee dode spelmomenten uiteindelijk bepalend zijn geweest”.

Andere situatie
Ondanks de zeperd veranderd er weinig aan de voorbereiding richting het belangrijke duel van komende zondag. “De situatie is wel anders. Of je als koploper met een geweldige bekerprestatie naar een wedstrijd toe werkt of met een nederlaag is wel verschillend. Het gaat er om hoe je zo’n teleurstelling verwerkt, als een drama of gewoon accepteren zoals het is” vertelt Papamelodias, sinds dit seizoen de coach van het vlaggenschip. “Iedereen heeft het de eerste dagen zelf een plek kunnen geven en hebben we uiteraard de wedstrijd daarna wel samen geëvalueerd, dat werkt altijd goed. Verder moeten we niet in paniek raken of er een drama van maken, daar zijn het de spelers ook niet naar”.

Genieten
Werken met een gemotiveerde spelersgroep is voor elke coach een fijn scenario. Papamelodias is hierin geen uitzondering. Het zorgt ervoor dat de oefenmeester geniet wanneer zijn ploeg het trainingsveld opstapt. “Het is elke week weer genieten op de trainingen. De spelers zijn gedreven, scherp en fanatiek. De vonken spatten er soms ook in overvloed van af want ze gaan ook weleens over de grens, dat hoort er ook bij. Als je zo scherp traint met elkaar is het bepalen van de grenzen soms vaag. Maar er wordt ook genoeg gelachen hoor, en dat is ook belangrijk”.

Het vizier van de Hoornse equipe is gericht op de komende wedstrijd die kan worden bestempelt als een ‘zes punten duel’. “De Valken staat nu aan kop en daar staan ze niet voor niets. Ik verwacht dat ze ons vroeg onder druk gaan zetten om het een en ander te forceren. Daar moeten wij op voorbereid zijn. Het zal dus interessant worden, een mooi affiche lijkt me” aldus Papamelodias. Toch is de voorbereiding niet anders dan normaal, aangezien Forward zich niet vasthoud aan één wedstrijd. “Voor deze groep zijn alle wedstrijden een finale, zo zijn we de competitie ook in gegaan. Ze willen prijzen winnen, iets waar ze in de afgelopen seizoenen in de O19 fase aan zijn gewend, en dat smaakt naar meer. Dat besef is er dus terdege, en met de intenties van onze vereniging met de selectie, dragen zij die verantwoordelijkheid ook mee, en zeker niet als een last.

Het maakt de spelersgroep dus niet uit voor welke tegenstander zij zich voorbereiden. Deze ploeg kijkt echter verder dan alleen deze wedstrijd”. Desalniettemin is het doel voor komende zondag duidelijk: “De nummers één en twee tegen elkaar. Zij willen koploper blijven, maar wij willen die positie weer terug”.