HOORN – Na 92 minuten leek de Hoornse derby tussen HSV Sport en Always Forward in een 2-2 gelijkspel te eindigen. In de minuut die daarop volgde veranderde het, doordat Always Forward speler Tommy de Weerd de beslissende treffer maakte en zo een 2-3 overwinning uit het vuur sleept met zijn ploeg.

De Hoornse derby ging tussen twee ploegen die gelijkwaardig lijken. HSV Sport was vorig seizoen dicht bij promotie, terwijl Always Forward een nieuwe weg lijkt ingeslagen. Beiden ploegen kende een prima start van dit seizoen. Voor HSV Sport is de positieve reeks al na twee wedstrijden doorbroken, “Uiteraard ben je na een nederlaag teleurgesteld. Maar ik ben trots op het team HSV, hoe ze gevoetbald en gestreden hebben” blikt coach Stephan Kaaij terug op een in zijn ogen gelijkopgaande en open wedstrijd.

Een nederlaag was volgens Kaaij niet helemaal gelijk aan de wedstrijd, “Het was een mooie wedstrijd voor de neutrale kijker en een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest, maar als je er één meer scoort dan de tegenstander dan win je”. Het is een eeuwen oud cliché, maar er is niets aan gelogen.

Terugkijkend op de beslissende treffer, ziet coach Kaaij geen aanleiding om met verwijten te strooien, “wedstrijden worden vaak op details beslist en zo ook deze wedstrijd. Ik verwijt me ploeg niets en we zullen aan de kleine dingen moeten werken en over soortgelijke situaties praten zodat we dit in het vervolg op een andere manier gaan invullen”.

Stephan Kaaij,“Always is een sterke jonge ploeg en staat onder goede leiding van Yotti (Papamelodias, red.), zij zijn goed bezig. Wij weten wat we kunnen en weten ook waar we staan met HSV Sport. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en een goede start van de competitie. Het is nog vroeg om exact alles te analyseren maar we weten dat er van alles mogelijk is in de vierde klasse”.

Voor HSV Sport zullen de komende wedstrijden een kans zijn om deze nederlaag achter zich te laten. Het betekent echter niet dat Stephan Kaaij andere dingen verwacht van zijn ploeg, “Wat ik altijd van ze verwacht en dat is tomeloze inzet en veel plezier. We zullen elke wedstrijd voor de drie punten strijden en daardoor een zo hoog mogelijk eindpositie in de ranglijst willen halen” besluit de oefenmeester.