HOORN – Met als inzet de koppositie in de vierde klasse C stonden Always Forward en de Valken afgelopen zondag tegenover elkaar. De nummers twee en een wisten het publiek te vermaken. Desondanks bleven doelpunten uit, 0-0.

“Hier zat alles in. Heel veel passie, en veel strijd” kon Martin Glim, coach bij de bezoekers na afloop vaststellen. Het gelijkspel was terecht, al hadden doelpunten niet misstaan. “Het had eigenlijk 3-3 moeten zijn, voor het publiek” vond Glim. Als je met zo’n spelopvatting voetbalt dan moet je beiden drie punten krijgen, maar dat gaat niet”. Net zoals Glim zag Papamelodias het duel terecht in een gelijkspel eindigen. “Vooral in het begin van de wedstrijd hadden zij het overwicht. Wij lieten dit ook toe omdat wij dat zo hadden afgesproken. In het tweede gedeelte van de eerste helft was het spel voor ons en waren we voetballend beter. We zijn aan elkaar gewaagd. Verdedigend deed de Valken het goed. Ze werkten hard, iets wat na rust niet anders was”.

De woorden van de coaches omschreven de wedstrijd perfect. Waar de bezoekers in de eerste fase van de wedstrijd sterker was, herpakte de gastheren zich na een klein half uur. Scoren kon de Valken echter niet. De ploeg stuitte keer op keer op Always Forward doelman Mart Jager, die in een uitstekende vorm verkeerde. Na tien minuten leek de score te worden geopend, maar bleek de sluitpost een heuse sta-in-de-weg bij pogingen van Jeroen Bosch en Kenny Koster. Naast reddingen van de doelman, zagen Kor Mantel en Erik Appelman hun pogingen naast het doel belanden.

Ommekeer
Waar de Valken het eerste half uur dominant was, wist de thuisploeg het spelbeeld te kantelen. De grootste kans kwam op naam van Gaim de Ridder, die rakelings over kopte. Dat het spelbeeld wijzigde, tekent de onderlinge verhoudingen. Op de ranglijst is het verschil slechts één punt tussen de voetballende ploegen. De ommekeer, die voor rust al zichtbaar was, werd na rust verder ingezet door de Hoornse ploeg. Met name Dave Severins en Tommy de Weerd waren keer op keer gevaarlijk, maar tot doelpunten leidde het niet. De bezoekers uit Venhuizen wisten hier via Kor Mantel meerdere keren gevaarlijke aanvallen tegenover te stellen.

Nadat de Valken invaller Christian Wognum na een harde tackle op Luuk Kramer de rode kaart kreeg van de uitstekend leidende scheidsrechter de Jager, kregen beiden teams een uitgelezen mogelijkheid om toch de volle buit te pakken. Maar waar Tommy de Weerd verzuimde om de thuisploeg op voorsprong te zetten, slaagde Kor Mantel er niet in om in extremis de volle buit te pakken met zijn ploeg.

“Ik kan er nooit mee leven, accepteren is daarentegen wat anders” zei Papamelodias na afloop. De coach zag zijn doelman op belande momenten uitstekend werk verrichten “Maar daar staat hij ook voor. Het mooie is dat hij pas negentien is, en dat biedt perspectief”. Kijkend naar zijn ploeg, blijft Papamelodias tevreden: “We draaien met een jonge ploeg goed mee in de vierde klasse”.

De bezoekers houden ondanks het gelijke spel wél de koppositie. “Zoals de competitie zich nu ontwikkelt hebben we laten zien dat we erbij horen. Maar bloemen bij de finish. Wij moeten zorgen dat we er volgende week weer staan” besluit Glim.

Always Forward: Jager. Kramer (Van Noort/90), Inyamah, van Schagen, Zaal. Bruijns, Severins (Gorissen/72), Rive. De Ridder (Lieshout/83), de Weerd, Suleiman.

De Valken: Hoffer. Molenaar, R. Groot, Timmer, M. Groot. Bosch, S. Vroling, Koster (Wognum/80). K. Vroling (Cordio/71), Appelman (Besseling/71), Mantel.