HOORN - Vereniging van Eigenaren Hoornse Veste, gelegen aan Zuiderplantsoen te Hoorn heeft 118 zonnepanelen laten plaatsen. Met de zonnepanelen wordt het volledige jaarlijkse stroomverbruik gecompenseerd van de centrale voorzieningen van het appartementencomplex (stroomverbruik van lift, parkeergarage, galerij-verlichting, etc.).

Voor de installatie is een subsidie verstrekt door de Gemeente Hoorn (de subsidieregeling Energiebesparende Maatregelen). Door de installateur Zonzo uit Hem is gekozen voor onopvallende zonnepanelen met een volledig zwart uiterlijk. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op 8 verschillende daken van het appartementencomplex.

Paul Braam is door de bewoners van VvE Hoornse Veste aangesteld om het project te begeleiden. “Het project is vlekkeloos verlopen, goede medewerking van de bewoners en de mannen van Zonzo krijgen van mij een dikke pluim. De hijswerkzaamheden zijn vlot en vakkundig verlopen. Afspraken die ik maakte met de monteurs, ook i.v.m. toegang tot de appartementen, zijn feilloos nagekomen”, aldus de heer Braam.

Hoorn heeft als doel om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Klimaatneutraal betekent dat Hoorn evenveel energie opwekt als verbruikt. De zonnepanelen van VvE Hoornse Veste brengen dit doel weer een stapje dichterbij.