Op maandagavond 23 januari jl heeft de Hoornse wethouder Judith de Jong de wekelijkse repetitie van het Hoornse symfonie orkest Sinfonia bezocht. Zij werd door voorzitter Kitty Broers en het volledige bestuur hartelijk ontvangen en is voorgesteld aan dirigent Coen Stuit.

Wethouder de Jong kreeg een uitgebreide rondleiding en informatie over het wel en wee van het orkest. Zij heeft een conservatorium opleiding voor viool gedaan, en vond het heerlijk om met ons mee te spelen. Het plezier spatte er vanaf.

Sinfonia speelt regelmatig samen met jonge talenten en voor het komende concert op 21 mei spelen zij samen met JOHANNES ASFAW het derde pianoconcert van Beethoven. Na zijn optredens in DWDD en Paul Witteman’s Podium is het orkest erg blij dat wij deze talentvolle jongen gaan begeleiden op 21 mei in de Oosterkerk te Hoorn. Johannes Asfaw (15 jaar) staat regelmatig in het nieuws als jongste dirigent-pianist van Nederland (zondag 29 januari weer bij Podium Witteman)

Sinfonia zoekt samenwerking op en schuwt daarbij nieuwe wegen zeker niet. Zo is er al gewerkt met een video kunstenares, hebben we model gestaan voor de fotowerkgroep Hoorn, en bij het laatste concert was ‘de schilderijententoonstelling’ van Mussorgski niet alleen te horen maar ook te zien via de schilderijen van ‘Kunst op zolder’. Ook wordt er regelmatig gespeeld voor basisscholen en in bejaardentehuizen. De begeleiding van operettes of medewerking aan de 4 mei herdenking staan eveneens in onze portfolio.

Van jong tot oud: iedereen is welkom om muziek te komen maken bij ons orkest. Samen muziek maken is niet aan leeftijd gebonden, en de leeftijd van Sinfonia is zeer divers (ons jongste lid is 23) Iedereen is welkom en het plezier en de uitdaging om van een muziekstuk een mooie uitvoering te maken staat voorop. Voeg daarbij het enthousiasme en de vertelkunst van onze jonge dirigent Coen Stuit en het orkest krijgt vleugels.

Wij kunnen nog steeds mensen toe laten, maar zoeken vooral eerste- en altviolisten. Ook cellospelers zijn van harte welkom.

Meer informatie op http://www.sinfoniahoorn.nl/
Concert op 21 mei, 15.00 uur Oosterkerk Hoorn
Programma: 3e pianoconcert van Beethoven, met solist Johannes Asfaw http://www.johannesasfaw.com