KOGGENLAND - Alle vrijwillige maaltijdbezorgers van stichting Help een Handje waren op woensdag 18 januari welkom in ons gemeentehuis voor een kop koffie. Wethouder Bijman bedankte alle vrijwilligers voor hun jarenlange inzet en moedigde aanwezigen aan om zich te blijven inzetten als vrijwilliger, mochten mensen iets anders willen doen. Alle vrijwilligers kregen een bos bloemen bij vertrek.

Wethouder Bijman sprak de aanwezigen toe: “Een dankjewel aan u allen is hier op zijn plaats. De meesten van u hebben zich vele jaren ingezet om de warme maaltijden die door Wilgaerden bereid werden aan huis te bezorgen bij de mensen die niet zelf voor een warme maaltijd kunnen zorgen. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig thuis wonen, iets wat uiteindelijk bijna iedereen graag wil.”

Einde verhaal of nieuw begin?

Wilgearden is gestopt met de bereiding van de maaltijden buiten de verzorgingshuizen. Deze taken zijn overgeheveld naar een andere organisatie. Wethouder Bijman vroeg aanwezigen om de mensen die voorheen van hen een maaltijd bezorgd kregen, te blijven bezoeken. De meesten doen dit al, weet de wethouder. Menig vrijwilliger gaf bij het in ontvangst nemen van de bloemen aan nu weer tijd te hebben om andere vrijwillige taken op te pakken.