HOORN - Vereniging Oud Hoorn bestaat honderd jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert de vereniging op zaterdag 17 juni een symposium in de Oosterkerk.

Met het symposium ‘De toekomst van de historische vereniging, leren van elkaar’ wil vereniging Oud Hoorn samen met andere historische verenigingen en belangstellenden ervaringen uitwisselen en nieuwe ideeën opdoen voor de toekomst.

Professor Kees Ribbens, hoogleraar geschiedenis en verbonden aan het NIOD en de Erasmus Universiteit, verzorgt de inleiding. Vertegenwoordigers van vijf historische verenigingen uit het land houden presentaties over hun successen. Het programma wordt afgewisseld met orgelspel van Edwin Hinfelaar.

In de middag kunnen de deelnemers verschillende historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Westfries Museum, de Halve Maen en verschillende monumenten in de binnenstad.

Het programma op zaterdag 17 juni begint om 10.00 uur en om 9.30 is de Oosterkerk open. Om 16.00 uur vindt de afsluiting plaats met een borrel in de Oosterkerk.

Voor dit symposium zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kosten € 22,50. Opgave: voor 7 juni via  www.oudhoorn.nl/vereniging/symposium.

Print