HOORN - Aankomende maandag beginnen de Hoornse Zomerspelen alweer. Die duren tot en met vrijdag 4 augustus. Je kunt je nog steeds inschrijven!

Het is de twintigste editie van de Hoornse Zomerspelen (voorheen de Mega Summer Games). Twee weken lang kunnen kinderen spelen en sporten op verschillende plekken in Hoorn. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert de Hoornse Zomerspelen. Heb jij je al ingeschreven? Dat kan nog steeds: via www.sportpas.nl/hoorn.

Op het programma van de Hoornse Zomerspelen staan vele activiteiten. Er zijn themadagen, zoals de Waterdag, de BMX-dag en Zig/Zag Hoorn. De Funsurvival in het Dwaalpark is inmiddels vol.

Daarnaast kunnen kinderen meedoen met diverse clinics om bijvoorbeeld hun voetbalskills te verbeteren of te leren surfen. Tijdens de Zomerspelen in De Waterhoorn staan onder andere survivalzwemmen en suppen op het programma. De ‘Zomerspelen On Tour’ biedt in verschillende wijken leuke activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar.

Deelnemerskaart

Dit jaar kunnen de kinderen ook een Deelnemerskaart kopen voor de themadagen.
In totaal zijn er 6 themadagen. Een themadag kost 2 euro per keer. De deelnemerskaart kost 8 euro en daarmee kunnen de kinderen naar alle themadagen. De deelnemers kunnen deze kaart kopen tijdens de eerste of de tweede themadag.

Sport- en cultuurstrippenkaart

Kinderen die een sport- en cultuurstrippenkaart hebben omdat hun ouders een laag inkomen hebben, mogen gratis meedoen met de speciale themadagen. Tijdens de themadagen krijgen deze kinderen op eenmalig vertoon van hun sport- en cultuurstrippenkaart gratis een deelnemerskaart.

Inschrijven via www.sportpas.nl/hoorn

Het overzicht van alle activiteiten staat op www.hoorn.nl/hoornsezomerspelen en op www.sportpas.nl/hoorn. Ook kun je voor meer informatie bellen met de medewerkers van het Sportopbouwwerk via 0229 252200. Voor sommige activiteiten moet je je inschrijven of betaal je een kleine bijdrage. Inschrijven kan via de website www.sportpas.nl/hoorn. Kinderen die al een account hebben, bijvoorbeeld vanwege deelname aan de Jeugdsportpas of de Nationale Sportweek, kunnen dit account gebruiken.

Nieuw watertappunt op Cruyff Court Risdam-Noord

Donderdag 21 juli, om 13.00 uur neemt wethouder Theo van Eijk voor het eerst het nieuwe watertappunt bij het Cruyff Court in Risdam-Noord in gebruik. Van Eijk doet dit, vlak voordat de Futsal clinic van de Zomerspelen daar begint.