VENHUIZEN - Op 21 juli a.s. wordt het orgelconcert in de Hervormde kerk in Venhuizen verzorgd door organist Everhard Zwart, zoon van de vermaarde organist Willem-Hendrik Zwart en kleinzoon van ‘het instituut op orgelgebied’, Jan Zwart. De aanvang is 20.00 uur.

Everhard Zwart ontving op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart - organist van de Bovenkerk te Kampen, waarna hij al spoedig deze lessen (koraalspel en literatuur) vervolgde bij Feike Asma. Na het behalen van zijn Gymnasium diploma studeerde hij aan het Conservatorium, eerst te Utrecht, daarna te Rotterdam. Hij was sinds 1979 verbonden als organist aan de Gereformeerde Bergsingelkerk te Rotterdam. In 1983 en 1984 werd hij uitgenodigd om in Rotterdam en Parijs de internationale meestercursussen (interpretatie en improvisatie) te volgen bij de bekende Franse orgelvirtuoos Jean Guillou. In 1987 studeerde hij bij de Duitse organist Günther Kaunzinger te Würzburg (Orgelsymfonieën van Widor en Vierne en improvisatie). Daarnaast studeerde hij een aantal jaren Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Zijn eerste orgelconcert gaf hij in de zomer van 1979 in de Hervormde kerk te Zandvoort. Zijn internationale debuut als concertorganist maakte Everhard Zwart in 1983 te Barcelona (Spanje), waarna hij regelmatig concerteerde in verschillende landen van Europa. In 1987 werd hij hoofdorganist van de Hervormde Nieuwe Westerkerk te Capelle aan den IJssel.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- Verdere informatie: e-mail: orgel.venhuizen@gmail.com - www.zingenenzo.com