HOORN - Binnenkort start ook in Hoorn een nieuwe breiclub van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Omring. Tijdens het ‘Breicafé’ komen wekelijks enthousiaste dames (heren zijn ook welkom!) samen om gezellig te breien of haken. Zij maken de mooiste producten, bijvoorbeeld kleedjes, truien, eierwarmers, knuffels en hoesjes voor telefoons. Een heel gevarieerd aanbod naast de gebruikelijke sjaals en mutsen.

Het project heeft als belangrijkste doel om oud, maar ook jong, bij elkaar te brengen om gezellig samen te breien en haken. Zo bevorderen we sociale contacten en bestrijden we eenzaamheid. Het spreekt ouderen aan op hun kennis, ervaring en talent. Daarnaast kunnen ze hun jarenlange brei-ervaring delen met een nieuwe generatie breiers, wat het natuurlijk nog leuker maakt.

Ook breien?
Wilt u ook mee breien in het Breicafé? Dat kan! Het Breicafé vindt plaats op iedere vrijdag van 14.00-16.00 uur in Lindendael, Koepoortsweg 35, 1624 AB in Hoorn. Aanmelden kan via: Alies Zwaan, alies.zwaan@omring.nl of 06-53989411