HOORN - Het is weer herfst en naast mooie plaatjes van verkleurde bomen, geeft dat ook overlast. De gemeente krijgt in deze tijd regelmatig meldingen over blad op straat. We proberen het blad zo snel mogelijk van straat te vegen. Maar dat lukt niet overal tegelijk.

Extra vegen in de herfst: veel compost
We doen ons best om het blad zo snel mogelijk op te vegen. De gemeente regelt daarom in de herfst extra veegwagens. Het blad dat de gemeente veegt, krijgt een

goede en groene bestemming. Per jaar voert de gemeente Hoorn ongeveer 650 ton bladafval af. Dit bladafval gaat naar composteerbedrijven die er onder meer tuinaarde en tuinmest van maken.

Hoofdroutes eerst
We vegen waar dat het meest nodig is. Dat betekent dat de hoofdroutes door Hoorn vaker geveegd worden en eerder aan de beurt zijn. Vervolgens komen de veegmachines een aantal keer door alle wijken tot al het blad uiteindelijk is opgeruimd.

Openbare ruimte
De gemeente veegt alleen in de woonwijken en in de winkelgebieden. Er wordt geveegd op voetpaden, fietspaden, openbare wegen, parkeervakken en speelplaatsen.