ANDIJK - Met dijken en dammen, poldermolens en gemalen, sloten en vaarten zorgen we er al eeuwen voor dat we in Noord-Holland kunnen wonen en werken.

De Nederlanders zijn internationaal beroemd en befaamd om hun vermogen het water op een gezonde afstand te houden. Tijdens deze eerste Oud Hoorn lezing van het seizoen 2017-2018 kijkt Rob Veerman, locodijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, naar verleden, heden en toekomst van waterbeheer. Hij probeert een antwoord te geven op de grote vraag hoe we met een dalende bodem, een stijgende zeespiegel en een veranderend klimaat ook op lange termijn droge voeten houden.

De lezing vindt plaats op dinsdag 17 oktober om 20:00 uur in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn. Het Foreestenhuis gaat om 19:30 open. De toegangsprijs voor leden is €3,50 en voor niet-leden €5,00.

Voor meer informatie neemt u contact op met

lezingen@oudhoorn.nl

Kaarten voor de lezing kunt u telefonisch bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70 of langskomen bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur.