Het komende jaar werkt Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de aanleg van een rotonde en fietsonderdoorgang bij kruispunt N507-Westeinde, onderdeel van de N23 Westfrisiaweg. Vanwege werkzaamheden is vanaf 21 november een deel van de Sevendeelweg een jaar lang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Afsluiting deel Sevendeelweg

Van maandag 21 november 07.00 uur 2016 tot en met eind oktober 2017 is de Sevendeelweg vanaf het kruispunt N507-Westeinde tot aan de Bobeldijk in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van de (brom)fietsers. Dit is nodig voor de bouw van de toekomstige fietsonderdoorgang en rotonde. Vanaf 21 november wordt hiervoor gestart met de aanleg van een tijdelijk fietspad langs de bestaande Sevendeelweg en het verbreden van de bestaande Sevendeelweg.

Wat merkt u ervan?

U kunt met de auto niet afslaan vanaf Westeinde en Bobeldijk. Voor (brom)fietsers blijft het wel mogelijk om via de Sevendeelweg te blijven fietsen. De werkzaamheden zijn zichtbaar en kunnen mogelijk voor geluidshinder zorgen.

Alternatieve route

Verkeer vanaf N507 richting Zuidermeer wordt omgeleid via de Spierdijkerweg of via Westeinde-Slagterslaan. Verkeer vanaf Bobeldijk richting Avenhorn en De Goorn wordt omgeleid via de Spierdijkerweg en Slagterslaan-Westeinde. Dit levert een extra reistijd op van ongeveer 5-10 minuten. De omleiding wordt ter plekke aangegeven met gele omleidingsborden. Zie voor de alternatieve routes bovenstaande kaart.

Toekomstige situatie

Ten noordwesten van Avenhorn kruist de N23 Westfrisiaweg het Westeinde, bij Berkhout. Bouwbedrijf Heijmans bouwt hier een rotonde met 2 rijstroken. Hierdoor stroomt het verkeer straks beter door. Daarnaast wordt er ook een fietstunnel gebouwd, om fietsers veiliger over te laten steken.